Tanfolyam

2024.01.11. 07:00

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

Haraszti Gábor

Metzger András főhadnagy lett a legjobb nem amerikai tanuló Fotó: honvedelem.hu

A nyelvi tanfolyamnak kettős célja volt, egyrészt felkészíteni a nemzetközi diákokat a későbbiekben rájuk váró képzésekre, másrészt megismertetni velük az országot és az amerikai kultúrát – számolt be a honvedelem.hu. A kurzust San Antonióban, a JBSA Lackland bázison található Defense Language Institute English Language Center (DLIELC) intézményben tartották meg. A későbbiekben az oklevél megszerzéséhez feltétel volt az ECL vizsga sikeres teljesítése is. 

Az első hat hétben a diákok a katonai repüléshez szükséges terminológiákat, illetve folyamatokat ismerték meg, míg a fennmaradó egy hónapban az általános amerikai és a katonai kultúráról tanultak. Ezt követően Metzger András főhadnagy a képzés következő helyszínére, a Biloxi városában elhelyezkedő Keesler Légibázisra került, hogy megkezdhesse a tizennégy hetes légiforgalmi irányító tanfolyamot. A tanulók teljesítményét, előre haladását naponta monitorozták, az első blokk során elméleti tesztekkel, míg a második és harmadik blokk alatt a szimulációkon nyújtott teljesítményük alapján mérték. Mindezen túl hét összefoglaló tesztet kellett teljesítenie mindenkinek a képzési terv alapján.

A tesztek eredményei alapján Metzger András főhadnagy 97 százalékkal jogosult lett az elérhető legmagasabb kitüntetésre (Top Graduate), amely önmagában is kiemelkedő eredmény, de mindezt úgy érte el osztálytársai közül, hogy azok az Amerikai Légierő katonái voltak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában