Adventi forgatag

2024.01.12. 20:00

Ezúttal is szép összeget hozott a jótékony célú sümegi rendezvény

Az idei évben is a nehéz sorsú családokon kívántak segíteni Sümegen az immár hagyományos közösségi programmal, az Adventi forgataggal.

Szijártó János

Egy jellemző pillanat a rendezvényről, a népszerű tükör figurával folyamatosan fényképezkedtek a résztvevők. Közben pedig az adományok is szépen gyűltek

Forrás: szervezők

A népszerű programot ezúttal is a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ rendezték meg a Hét vezér téren, jelentős érdeklődés mellett, és amint az mostanra kiderült, szép összeg gyűlt össze a jószándékú embereknek köszönhetően. Végh László polgármester tájékoztatása szerint az adakozás egészen pontosan 662 ezer 615 forintot eredményezett. - Ezt az összeget, csakúgy, mint az előző évek gyűjtéseit, a nehéz sorsú családok megsegítésére használjuk fel. A 2022-ben összegyűjtött pénzt kiegészítettük az akkor elmaradt tűzijáték költségével is - fogalmazott a polgármester.

Mint megtudtuk, 2021-ben 465 ezer 770 forint, 2022-ben 601 ezer 180 forint, plusz az elmaradt tűzijáték 500 ezer forintos kerete került a rászorulókhoz, ami a 2023-as gyűjtéssel együtt 2 millió 229 ezer 565 forintot tesz ki az Adventi forgatag egyik fontos céljának eredményeként. A befolyt összeget az eddigi gyakorlatnak megfelelően tüzelőutalvány formájában osztják szét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában