Forgalomkorlátozás

2024.01.31. 18:47

Figyelem! Ismét építkezés kezdődik a veszprémi várnegyedben

Elindult a veszprémi várnegyed beruházásának következő üteme, mely a veszprémi vár belső területén lévő épületek többségét érinti.

Juhász-Léhi István

A kivitelező Vemévszer Kft. arról tájékoztatta lapunkat, hogy az építkezés elsődleges útvonala a Szabadság tér–Rákóczi Ferenc utca–Óváros tér–Vár utca. A forgalomkorlátozás egy része előre tervezhető, ütemezhető és szabályozható, így folyamatosan tájékoztatják majd a lakosságot a Vár utca, Óváros tér, Rákóczi Ferenc utca és a Szabadság tér forgalmi rendjének változásairól.

Mint ismeretes, a kivitelezési munkálatok 2022 áprilisában kezdődtek, és a 2023-as EKF-évben csak a Vár utca közforgalmú használatát nem akadályozó, kisebb volumenű belső kiépítések, restaurálási munkák folyhattak a turistaforgalom zavartalan kiszolgálása és a programok megvalósítása érdekében. Az Európa Kulturális Fővárosa-évad lezárásával a kivitelezési munkák nagyobb ütemben folytatódhatnak. 

A munkálatok befejezése érdekében több száz ember és napi 30-50 tehergépjármű dolgozik majd összehangoltan hétfőtől péntekig annak érdekében, hogy a lakosság lehető legkisebb zavarása és a forgalom minimális akadályozása mellett valósuljon meg a teljes várrekonstrukció. Ígéretük szerint a felújítás ideje alatt mindent megtesznek azért, hogy a lehető legkisebb terhelés érje a lakosságot mind a forgalomkorlátozásban, mind a zajhatásban. 

A Vár utca teljes hosszában ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe február 5-től, hétfőtől várhatóan 2025. március 31-ig. A forgalmat munkaidőben élőerős forgalomirányítás vezényli, egyébként pedig táblás irányítást építenek ki. A korlátozással érintett területen és időszakban a közterületen parkolási tilalom lép életbe a leszűkült útszakaszok miatt.

A Vár utca munkaidőn túl – hétköznap délután 17 órától másnap reggel 6-ig –, valamint hétvégente és ünnepnapokon egész nap látogatható lesz az építési kerítéssel lehatárolt és őrzött területeken kívül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában