Egyház

2024.01.15. 11:00

Imahét a Krisztus-hívők egységéért

Az úgynevezett ökumenikus imanyolcad alkalmai felekezeti hovatartozástól függetlenül idén is nyitottak minden keresztény hívő számára. Jó alkalom az imahét arra, hogy a más-más felekezethez tartozók együtt fohászkodjanak Krisztus által a benne hívők szándéka szerinti egységért.

Benkő Péter

Forrás: pexels.com

Az imanyolcad megnyitó istentisztelete a református nagytemplomban lesz, ahol Udvardy György érsek hirdeti az igét január 21-én, vasárnap. Isó Zoltán evangélikus lelkész a Magyarok Nagyasszonya-templomban hirdet igét január 22-én, hétfőn. Kedden, január 23-án Závodi Zsuzsanna református lelkész igehirdetésére várják valamennyi felekezet híveit a Regina Mundi-templomba, majd szerdán, január 24-én a Feltámadt Üdvözítő- (Károly-) templomban a veszprém-kádártai református lelkész, Wessetzky Szabolcs hirdet igét. Az evangélikus templom lesz a 25-i, csütörtöki helyszín, itt Kocsis Fülöp hajdúdorogi görögkatolikus érsek, metropolita; majd 26-án, pénteken a református újtemplom, ahol Csernai Balázs plébános hirdet igét. Szombaton, 27-én Steinbach József református püspök igehirdetését az Árpád-házi Szent Margit-templomban hallgathatják, végül vasárnap, 28-án az imanyolcad záró istentiszteletére a Szent László-templomba várják a keresztény híveket, ahol Udvardy György érsek vezeti a szertartást és Niederhoffer Zoltán református lelkész hirdet igét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában