Balatonarácsi eszem-iszom

2024.01.15. 07:00

Kitűnő hangulat és gasztronómia: összehozták a közösséget (képgaléria, videó)

Kitűnő társaság, hangulat és gasztronómia jellemezte a Balatonfüred arácsi városrészén megrendezett eszem-iszom elnevezésű programot a zsúfolásig megtelt Szent Benedek-iskola udvarán január 13-án. A rendezvényt felkereste mások mellett Bóka István polgármester és Hári Lenke alpolgármester is.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Jól látható, mennyire kedvelik az emberek a mostanihoz hasonló téli programokat. Kínálunk nekik disznótoros ételt, így orjalevest, különféle hurkákat és kolbászt, mindemellett finom forró italok közül is választhatnak – mondta Kovács Örs. 

Bóka István polgármester (jobboldalt) is felkereste a jó hangulatú gasztronómiai rendezvényt az arácsi városrészen
Fotó: Kovács Erika/Napló

A fő szervező Arácsért Alapítvány kancellárja azt mondta, kitűnő közösségépítő ereje van egy ilyen programnak, ahol ráadásul szép természeti környezetben, a friss levegőn találkoznak, beszélgetnek egymással az emberek, a családok. Nem beszélve arról, hogy egy ilyen program a Balatonhoz télen is sok érdeklődőt vonz, ugyanis erre az eseményre az egész országból érkeztek látogatók. 

Hozzátette, az esemény hangulatát tovább emeli, hogy közönségszavazással döntik majd el, mi legyen a neve a tavaly szüretelt szőlőből lefőzött alapítványi pálinkának, amelyet meg is lehet kóstolni, ahogy az alapítványi újbort is, melyet Arácsi varázslatosnak neveztek el nemrég, szintén egy mostanihoz hasonló közösségi rendezvényen. 

Kutas Bendegúz, az alapítvány új kuratóriumi elnöke, Kovács Örs és Pálfalvi Csaba kuratóriumi tag orjalevest főzött, benne sok hússal, zöldséggel
Fotó: Kovács Erika/Napló

Az udvaron hosszú sorok kígyóztak a kondér előtt, amelyben Kutas Bendegúz, az alapítvány új kuratóriumi elnöke, Kovács Örs és Pálfalvi Csaba kuratóriumi tag orjalevest főzött, benne sok hússal, zöldséggel. 

Császár Attila református lelkész, Balatonfüred díszpolgára is megkóstolta a finomságokat az iskola udvarán
Fotó: Kovács Erika/Napló

Szintén sokan álltak a disznótoros ételekkel megrakott asztalnál, ahol a gyors munkának köszönhetően mindenki pillanatok alatt megkapta az ételt, amit aztán az udvaron elhelyezett asztaloknál, jóízű beszélgetés mellett fogyasztottak el az emberek. 

Az étkezés után a jelenlévők Timár Lajos vezetésével az udvaron hangulatos táncházban vehettek részt, ami mindenkinek nagyon jólesett a kiadós étkezés után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában