A magyar kultúra napja

2024.01.22. 13:43

Koszorúzás és elismerés Balatonfüreden (videó)

Megkoszorúzta Kontrát Károly országgyűlési képviselő, valamint Hári Lenke és Holczer András alpolgármesterek Kölcsey Ferenc szobrát a magyar kultúra napja alkalmából Balatonfüreden január 22-én, hétfőn. Az ünnepséget a Balatonfüredi Költőverseny Quasimodo Közalapítvány szervezte meg az önkormányzat kérésére.

Kovács Erika

Forrás: Facebook/Kontrát Károly

Az ünnep az Anna Grand Hotelben folytatódik délután, ahol Bóka István polgármester átadja a Balatonfüred város kultúrájáért kitüntetést. Köszöntőt Cserép László, a Szőcs Géza Irodalmi Szalon vezetője mond, majd Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész ünnepi műsort ad. 

Mint ismert, Kölcsey Ferenc ( (1790–1838) költő, politikus és nyelvújító 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában