Veol podcast

2024.01.28. 16:37

Mi kerüljön télvíz idején az asztalra? Gasztro-podcast a bakonyi mesterszakáccsal

Bár jóval kevesebb friss nyersanyag áll rendelkezésére a háztartásoknak a téli időszakban, ezekben a hónapokban is érdekes, változatos ételeket lehet készíteni – ezekről beszélget Rimányi Zita, a veol.hu újságírója Somogyi Tamással, aki Veszprémben tanulta ki a szakácsmesterséget, majd ugyanitt tette le a mestervizsgáját a Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskolájának és Kollégiumának vendéglátás szakoktatója.

Veol.hu

Somogyi Tamás mesterszakács tudja, miből lehet finomat és egészségeset főzni télen

Forrás: Napló

Fotó: Rimányi Zita

Rehabilitálják az interjúban a méltatlanul mellőzött céklát, bemutatják több arcát is. Arról szintén szó lesz, hogy hagyományosan milyen ételeket szoktunk enni addig, amíg megjelennek a friss tavaszi zöldségek alapanyagként. Elérhetőek a helyi termelők kínálatában például a gyökérzöldségek, a répák, az édesburgonya. A sütőtök felhasználása is variálható; nemcsak a sütőbe, a süteménybe kerülhet bele, hanem tésztafélékbe is. 

Változatossá tehető a szokásos hurka-kolbász kombó - maradékmentés keretében akár fasírozott készülhet belőle, egészen egyszerűen. Somogyi Tamás mesterszakács ahhoz is tanácsokat ad, hogy a bakonyi termelők sajtjait, gombáit hogyan használhatjuk fel különböző fogásoknál, de arról ugyancsak kifejtette véleményét, miért, hogyan érdemes télen a nagy hidegekben egy kicsit másképp fűszerezni ételeinket, mint egyébként szoktuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában