Megszépült a temetőkert

2024.01.15. 21:58

Ravatalozót építettek Balatonudvariban

Balatonudvari Összesen 35 millió forintot nyert el a Magyar falu program pályázatán Balatonudvari önkormányzata, majd önerős forrással együtt mintegy 50 millió forintból új ravatalozót építettek, amelyet az elmúlt hétvégén adtak át.

Kovács Erika

Több évtizedes álom vált valóra a beruházással

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Méltatta és köszönettel beszélt Kontrát Károly országgyűlési képviselő támogatásáról, illetve segítségéről Sötét György, Balatonudvari polgármestere. Kiemelte, a képviselő közbenjárásával vehetnek méltó végső búcsút szeretteiktől az emberek azzal, hogy sikerült megépíteni a korszerű ravatalozót. A munkát a temető bekerítésével és bővítésével folytatják. 

A polgármester elmondta még, Balatonudvari lakosságának és önkormányzatának több évtizedes álma vált valóra azzal, hogy az erősen elavult régi ravatalozóépület helyére egy új, a kor követelményeinek megfelelő létesítmény épült fel. 
– Mi, Balatonudvari lakói büszkék lehetnünk a meg­újult temetőre, és jó érzéssel, kulturált környezetben látogathatjuk majd elhunyt hozzátartozóinkat. Őrizzük meg ezt a rendezett környezetet, gondosan ápoljuk szeretteink sírhelyét. Egy közösség erejét az mutatja, hogy mennyire tartja számon a múltját, az előző nemzedékeket, hogyan figyel oda azokra, akik közülük maradandót alkottak, hogyan őrzi és adja át ezt az emlékezetet a következő nemzedékeknek – fogalmazott Sötét György. 

Megjegyezte, ennek az emlékezésnek, a tiszteletadásnak egyik fontos helyszíne a temető, és különösen ez a szív alakú sírköves világhírű temető, amely a településen található. A temető, a ravatalozó állapota árulkodik a közösség minőségéről, hiszen azt mutatja, hogy becsben tartjuk, számon tartjuk és meg akarjuk őrizni az előző nemzedékek értékeit – hangsúlyozta a polgármester. 

A szép gondolatok után Tavasz László alpolgármester és Pintérné Mészáros Erzsébet önkormányzati képviselő átadta az új épületet, amelyet Barkó Ágoston római katolikus atya, valamint Kiss József református lelkész megáldott. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában