Közlekedés

2024.01.30. 18:00

Tizedére csökken néhány bérlet ára Veszprémben

A helyi tömegközlekedési szolgáltató tájékoztatása szerint február elsejétől a tanuló és a gyermekes havi bérletek ára csökken. Az alábbiakban összefoglaljuk, kik jogosultak a bérlettípusok igénybevételére.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter

Az eddigi 3500 forintról 350 forintra csökken mindkét típusú bérlet ára, az igénybevétel feltételei viszont nem változnak, mindazok jogosultak lesznek igénybe venni a bérleteket, akik eddig is vásárolhatták azokat.

A tanuló havi bérletre jogosult minden nappali és esti tagozatos diák, hallgató – érvényes diákigazolvánnyal, a hat éven felüli óvodások az óvoda igazolása alapján.

Gyermekes bérletet válthat minden, a város közigazgatási területén lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen a városban élő személy, aki várandós, vagy 18 év alatti ápolt gyermekre tekintettel a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerint folyósított ápolási díjban, gyermekek otthongondozási díjában részesül, vagy gyermeknevelési támogatásban, csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban, vagy pedig három év alatti gyermekre tekintettel folyósított gyermekgondozást segítő ellátásban részesül. A gyermekes bérlet megváltására térítésmentesen jogosult az, akinek családjában három év alatti rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek nevelkedik. A gyermekes bérletjegy váltásához szükséges igazolást a polgármesteri hivatal állítja ki. állítja ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában