Tervek

2024.02.01. 11:00

A település és környezete vonzerejének növelése a cél Sólyban

Nemrég a településen jártunk, ahol rábukkantunk a falu határában, a fenyvesben lévő kálvária maradványaira, mely korábban is látogatható volt. Megkerestük a terület új tulajdonosát Olasz Attilát, aki nyilatkozott lapunknak, s terveiről beszélgettünk.

Benkő Péter

Fotó: Fülöp Ildikó

– Szándékukban áll eredeti állapotban helyreállítani, és a nagyközönség, a kirándulók számára látogathatóvá tenni a kálváriát és a területet. Nemrég megkezdtük az ehhez szükséges előkészületeket, jelenleg is folyamatosan nyomozunk eredeti felvételek után, hogy a hiteles információkhoz hozzájussunk, és ezért kerestük, keressük a kapcsolatot a levéltárral, s más hivatalos szervekkel, akik valóban az egykori állapotokról hiteles információkat adhatnak. Amennyiben sikerül ezeket beszereznünk és a lehetőségeink is adottak lesznek, szándékunkban áll elindítani a helyreállítást – mondta el az új tulajdonos, aki hozzátette azt is, nem csupán a kálvária, de az egész település, és a szűkebb-tágabb környezet vonzerejét növelni kívánják ezzel. 

– Gondolkodunk rajta, hogy a műemlékvédelmi hivatalt is megkeressük, de nem a műemlékké nyilvánítás a fő célunk, hanem a terület ismertté tétele és folyamatos rendben tartása, mindenekelőtt a további állagromlás megállítása – hangsúlyozta Olasz Attila. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában