Ilyen nincs

2024.02.01. 14:16

Durva olvasói videó a 8-as úton: forgalommal szemben, a semmiből bukkant elő a kocsi

Hiába minden felhívás, figyelmeztetés, hiába az egyértelmű jelzőtáblák, hiába a télies útviszonyok, a köd, nem javul a vezetési morál, nem csökken a figyelmetlenségek száma a közutakon.

Benkő Péter

Forrás: youtube

Takács Lajos veszprémi olvasónk küldte az alábbi videót, mely tegnap készült a 8-as főút litéri elágazójában, annak Veszprém felől Balatonfűzfő irányába vezető lehajtójánál. A lehajtó természetesen egyirányú, ezt a körforgalomban egyértelműen szabályozza a tájékoztató, illetve behajtani tilos tábla is. Ennek ellenére hajtott ellenirányban, forgalommal szemben az útra a videón látható autós, nem kis megrökönyödést, bosszúságot okozva a szabályosan haladóknak, például olvasónknak. Ő természetesen villogott, dudált, jelezve, hogy ez így minden, csak nem oké. Olvasónk szabályosan vezetett, a sebességkorlátozást alaposan betartva, bár nem tudhatta, hogy „kétirányú forgalomra” készül. Az lett belőle, s természetesen egyből értesítette a hatóságot.

@veol.hu FORGALOMMAL SZEMBEN!😡A 8-as főút litéri lehajtójánál egy autós a forgalommal szemben haladt. 🚗Információink szerint az eset után egyől értesítették a hatóságot. 🚓 Köszönjük a videót az olvasónknak!Vigyázzunk egymásra az utakon!🙏 #közlekedés #dashcam #auto #veszprém #litér #főút #fy #fyp ♬ eredeti hang – VEOL - VEOL

Újra és újra felhívjuk a figyelmet: tél van, köd van, a látási viszonyok korlátozottak, figyeljünk oda jobban a jelzésekre! Nekünk, értünk helyezték ki azokat. Szerencse a szerencsétlenségben, bár plusz szabálytalanság, a forgalom elől elzárt területen haladni. Mondjuk igaz, ilyenkor nincs más megoldás egy ütközés elkerülésére. Legalább az elakadásjelző villoghatott volna… 

A teljes videó ide kattintva érhető el >>>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában