Fontos határidő

2024.02.13. 12:48

Február 15-ig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

Még jelentkezhetnek a tavaszi érettségi vizsgát tenni szándékozók, ezt postai úton tértivevényes küldeményben, elektronikusan e-papír szolgáltatással, személyesen pedig a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal Hatósági és Oktatási Osztályán vagy a középiskolákban tehetik meg február 15-ig.

Benkő Péter

A tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok csak a saját iskolájukban jelentkezhetnek közép- és emelt szintű érettségi vizsgára, erről az intézmény tájékoztatást ad. Viszont az érettségi bizonyítvánnyal már rendelkező, vagy a középiskolai tanulmányukat sikeresen befejezett, tanulói jogviszonyban nem álló vizsgázók a jelentkezésüket benyújthatják a középiskolákban, illetve a kormányhivatalnál közép- és emelt szintű érettségi vizsgára egyaránt, a középiskolában benyújtott jelentkezés befogadásáról az igazgató dönt.

A tanulói jogviszonyban nem állók jelentkezéséhez szükséges a középiskolai bizonyítvány, az érettségi bizonyítvány vagy törzslapkivonat és a személyazonosításra alkalmas igazolvány. A díjkötelezettségről és az érettségi vizsgával kapcsolatos egyéb információkról a jelentkezés benyújtása előtt az Oktatási Hivatal honlapján vagy a kormányhivatalnál lehet tájékozódni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában