Záportározó

2024.02.07. 18:00

Ha nem megy az adásvétel, kisajátítják a területet

Területet kíván vásárolni a sümegi önkormányzat záportározó kialakításához a város északkeleti részében régóta problémát okozó csapadékvíz elvezetése érdekében.

Szijártó János

Az északi városrészből vezetik le a vizet majd a Fehérkő utca és a 84-es számú főútvonal kereszteződésénél lévő tározómedencébe

Fotó: Szijártó János/Napló

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen elhangzott, hogy az érintett területen összegyűjtött csapadékvíz az engedélyezési terv szerint a Fehérkő utca és a 84-es számú főútvonal kereszteződésénél lévő tározómedencébe folyik. Ez a medence biztosítja a lehullott vízmennyiség megtartását, és kezelhetővé teszi a hirtelen keletkező, nagy mennyiségű csapadék elvezetését. 

A komplex vízi létesítmény megvalósításához és üzemeltetéséhez szükséges a százszázalékos önkormányzati tulajdon megszerzése, amely történhet adásvétellel, egyezség hiányában pedig kisajátítással. A terület ingatlanszakértő által megállapított forgalmi értéke 8,6 millió forint, a képviselő-testület döntése alapján ezt az ajánlatot juttatták el a tulajdonoshoz. Amennyiben ő nem reagál erre a megadott határidőn belül, illetve meghiúsul az egyezség, akkor a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal folytatja le a kisajátítási eljárást a sümegi önkormányzat által benyújtott kérelem alapján.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában