Országos döntő

2024.02.13. 07:00

Önvédelemben is a legjobbak között a várpalotai Faller csapata

Második helyen zárta a Rendészeti Kiképzők Szövetsége (RKSZ) és a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Béri Balogh Ádám Alapítványa által szervezett Önvédelmi területi bajnokság országos döntőjét a várpalotai PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapata.

Szabó Péter Dániel

Kovács Ákos, Lázár Csaba és Majsai László kadétok felkészítőik, Bodnár Kitti és Bíró Péter társaságában

Fotó: Szabó Péter Dániel

Kovács Ákos, Lázár Csaba és Majsai László kadétok felkészítőik, Bodnár Kitti és Bíró Péter társaságában
Fotó: Szabó Péter Dániel

Közel 30 iskola mintegy 180 tanulója vett részt a bajnokságon, a fináléba a legjobb 60 versenyző jutott be. A tavalyi évben több válogatót is rendeztek országszerte. Várpalotai szempontból a verseny novemberben vette kezdetét Felcsúton, a Pancho Arénában, ahol a Faller tanulói teljesítményükkel kiérdemelték a döntőbe jutást. A gálának január végén a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) adott otthont Csepelen. 

A sporteseményt neves magyar harcművészek és egyesületek előadásai is színesítették. Az önvédelem mellett többek között sotokan karate, aikido, taekwondo és intézkedéstaktikai bemutatót is megtekinthettek a résztvevők. A verseny lehetőséget biztosított az indulók számára a hatékony önvédelmi technikák gyakorlására, bemutatására, népszerűsítésére, valamint összekovácsolta a különböző területeken működő csoportokat.

Az eseményen jelen volt a Magyar Honvédség is. Bemutatták a legkorszerűbb haditechnikai eszközöket, valamint a legújabb harci járművekkel vonultak fel. Emellett a toborzóponton minden érdeklődő tájékozódhatott a katonai, rendvédelmi és tartalékos életpályáról, illetve a lézerlövészetet is kipróbálhatták a fiatalok.

Ami az eredményeket illeti, a PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai, név szerint Kovács Ákos, Lázár Csaba és Majsai László 10. b osztályos kadétok kiválóan teljesítettek, és az országos második helyet szerezték meg a viadalon. Felkészítőik Bodnár Kitti és Bíró Péter oktatók voltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában