Gyász

2024.03.08. 21:00

Elhunyt Ősi díszpolgára

A megalakulásának huszadik évfordulóját nemrég ünneplő Ősi Kovács Alkotóműhely Egyesület most fájó szívvel búcsúzik névadó alapítójától, a község díszpolgárától, aki nemrég, életének nyolcvanadik évében búcsúzott a földi élettől.

Benkő Péter

Ősi Kovács Imre a magyar kultúra lovagja, Aranyecset-díjas festőművész volt – sajnos már múlt időben. Nevét a Kovács Alkotóműhely – mely az ő vezetésével jött létre – viseli, viselni fogja. Az alkotóműhely célja a kultúra támogatása, a település környékén élő tehetségek felkarolása. A műhely megalakításának célja a festés tudásának átadása volt azoknak, akik érdeklődnek a festőművészet iránt, és ezt az önkifejezési formát szeretnék elsajátítani. Az alapító művész 1999-ben agyvérzésen esett át, emiatt tolókocsiba kényszerült, de elszántságának, akaratának köszönhetően talpra állt, jobb oldali bénulása sem tántorította el a festéstől. Olyannyira nem, hogy megtanult bal kézzel festeni.

Februárban még az egyesület tagjai körében ünnepelt az alapító festőművész
Fotó: egyesület

Ma már nemcsak festőművészek alkotják a nevét viselő egyesületet, hanem irodalomkedvelő, írni vágyó emberek, zenészek, fotográfusok, így a művészet szinte minden ágát képviselik. Rendszeresen szerveznek kiállításokat, versfelolvasással, zenés előadással összekötve.

Most egy fájdalmas útra indulnak március 16-án azok, akik egy csodálatos ember tartalmas életének voltak részesei. Mint közösségi oldalukon írják, az általa gyújtott láng soha nem fog kialudni, halványulni, szívből áradó tisztelettel, szeretettel fogják életben tartani a lángot, az eszmét, a művészet szeretetét, s mindent, amit Imrétől tanultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában