Helyi közélet

2024.03.29. 19:00

Hobby Horse kupa

Rendhagyó sportrendezvénynek, a Tavaszi Hobby Horse Kupának ad otthont április 7-én a várpalotai Gál Gyula Városi Sportcsarnok.

Szabó Péter Dániel

A Hobby Horse, avagy magyarul hobbiló hagyományosan egy gyermeki szórakozás, ám az utóbbi években egyre inkább sporttá vált, s bizony komoly követőtáborral rendelkezik világszerte – köztük hazánkban is. Alapja egy játék, amely egy lófejet utánzó fejet tartalmaz (gyakran faragott fából, plüssből vagy más anyagból készül), amely hosszú pálca végére van erősítve. A hobbilóval játszó személy azzal a képzetével játszik, mintha lovagolna, miközben a pálca segítségével „mozgatja” a lovat. Az elmúlt években az ebből kialakult sportág, az úgynevezett hobbyhorsing is egyre népszerűbbé vált, ahol a résztvevők hobbilóval végzik a valódi lovassportokban megszokott ugrató vagy díjlovaglás gyakorlatokat. Ilyen viadalnak ad otthont április 7-én, vasárnap a várpalotai sportcsarnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában