Veol podcast

2024.03.10. 21:00

Kulturpiac – Könyvcserebere és magbörze a zirci termelői vásárban (podcast)

Könyvcsereberét hirdettek nemrégiben a zirci piac szervezői és magbörzét hasonlóképp terveznek. Simoncsics Gábor, a Vidéken "Bénázók" Egyesület egyik vezetője beszélt interjúnkban arról, még miyen rendezvényekre számíthatnak idén a szombati vásárokba ellátogatók. A mikrofonnál Rimányi Zita újságíró.

Rimányi Zita

Eleve a közösségépítés volt az egyik fő célja a harmadik évében járó rendszeres termelői piac megszervezőinek Zircen. E téren sok sikert értek el, termelők és termelők, vevők és vevők, árusok és vásárlók közt is több barátság köttetett. S idén már nem tart téli szünetet a vásár májusig, mostanában is minden szombaton 8 és 12 óra között várják az érdeklődőket a termelők és a kézművesek a város központjában lévő, fedett piactéren. 
Azt már megszokhatták a törzsvevők, hogy éjszakai piacot is tartanak időnként és a nagyobb városi rendezvényekhez csatlakoznak a szervezők a vásári lehetőségek meghirdetésekor. Az egyik új kezdeményezésük pedig a kulturpiac, azaz a könyvcserebere. 
Hamarosan magok csereberéjére is alkalmuk nyílik a vásárra kilátogatóknak, azt pedig kedvenc árusaiknak jelezhetik, milyen palántákat látnának szívesen a tavaszi kínálatban. Erről és a közösségépítésről részletesen beszél podcastunkban Simoncsics Gábor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában