Rég várt fejlesztés

2024.03.14. 07:00

Nem lesz patchwork út a Veszprémvölgyi utca

Március 18-án, hétfőn megkezdődik a Veszprémvölgyi utca több száz méteres szakaszának felújítása, melynek során az utcaszakasz térkő burkolatot kap, zárt csapadékvíz-elvezető rendszer létesül, és a közvilágítási hálózat rekonstrukciója is megvalósul a lámpakarok cseréjével, mely során korszerű, LED-es világítótesteket helyeznek ki, derült ki egy szerdai sajtótájékoztatón.

Juhász-Léhi István

A kivitelezés 2024 nyarán fejeződik be. A kivitelezési munkák alatt az utca felújítással érintett szakaszára kizárólag az ott lakók hajthatnak be. 

Durmics Zsuzsanna, Hegedűs Barbara és Halmay Gábor a tájékoztatón 
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere (Fidesz–KDNP) elmondta, egy rég várt fejlesztés indult el a Modern városok program keretén belül. Az 5 milliárdos útfejlesztési csomagnak két nagy állomása maradt még hátra, az egyik a Veszprémvölgy. 

– Nagyon forgalmas turisztikai helyszínen fekszik az út, és mind a lakosságnak, mind az idelátogatóknak is nehézséget jelentettek az itteni útviszonyok. Régóta terveztük és nagyon örülök neki, hogy a jövő héten elindulhat ennek a 370 méteres útszakasznak a felújítása. Ez egy összesen közel 100 millió forintos csomag, amely csapadékvíz-elvezetést és útfelújítást is tartalmaz. Június 30-a a kivitelezés határideje, és hiszünk benne, hogy a következő hónapok nehézségei megérik majd, hiszen az itt lakók, illetve az idelátogatók számára is több forgalomkorlátozásra kell majd számítani, tőlük türelmet kérünk – fogalmazott az alpolgármester. 

Halmay Gábor önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) kijelentette, az egyik legrégebbi városrészben az utak is elhasználódottabbak, azonban igyekeztek a Modern város program útfelújítási csomagjából amennyire lehetett, orvosolni a gondokat egy turisztikailag frekventált szakaszon. 

– Ez a terület, a Kolostorok és kertek igazi sikertörténete a városnak, itt volt az ideje, hogy hozzáigazítsuk ezt az útszakaszt is – jelentette ki.

Durmics Zsuzsanna, a városfejlesztési iroda vezetője is a sajtó rendelkezésére állt, tőle megtudtuk: öt és fél méter széles a megújítás előtt álló útpálya, ami két helyen, a két sziklánál beszűkül, ám természetesen ott nem fognak bontani, hanem alkalmazkodnak az adott viszonyokhoz. Elhangzott, jelenleg nincsen csapadékvíz-elvezetés az utcában, ezt is megoldják. Mindezek mellett a világítás korszerűsítésére is sor kerül majd.

– Fontos tudni, hogy a felújítással érintett útszakaszt lezárják, ami azt jelenti, hogy nem lesz  járható – mondta, és türelmet kért az erre közlekedőktől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában