Közös tanulás

2024.03.25. 16:00

Német nemzetiségi pedagógiai találkozó – együtt, egymástól tanultak

Német nemzetiségi oktatási-nevelési intézmények pedagógusai, vezetői és fenntartói találkoztak három szerdán, három helyszínen. Az északi régióban február 21-én, Pilisvörösváron került sor a szakmai napra, a déli régió egy héttel később gyűlt össze Bólyban, még egy hétre rá pedig a nyugati régió intézményeinek képviselői találkoztak Városlődön az Iglauer Parkban.

Benkő Péter

A programok Weigert Józsefnek, a Magyarországi Német Pedagógiai és Módszertani Központ (UMZ) vezetőjének köszöntőjével kezdődtek. Englenderné Hock Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) elnöke és Ritter Imre parlamenti képviselő plenáris tájékoztatót tartottak. Ezután a szekciók, fenntartók és igazgatók, óvodapedagógusok, valamint tanárok és tanítók külön-külön helyiségekben folytatták a szakmai napot. Néhány pedagógus egy napra előadóvá vált, bemutatva jó gyakorlataikat.

Városlődön a környékbeli óvónők vettek részt a német nemzetiségi pedagógiai találkozón
Fotó: Zentrum.hu

Városlődön a környékbeli óvónők voltak a résztvevők, a délelőtt jó hangulatú német nemzetiségi táncokkal záródott. A program óriási sikert aratott, a tartalmas előadásokból használható ötleteket vihettek magukkal a pedagógusok, az előadók lelkesedése pedig példaértékű volt és a résztvevőket is motiválta a népismeret tanításához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában