Talpra!

2024.03.13. 21:00

Változatos programokkal készülnek az ünnepi megemlékezésre Pápán

Március 15-én Pápán a hagyományokhoz híven lovas huszárok felvonulásával kezdődik a városi emlékünnepség. A Március 15. téren tartandó megemlékezésen Áldozó Tamás polgármester mond beszédet.

Haraszti Gábor

A köszöntő szavakat követően a Talpra! című ünnepi műsort láthatják az emlékezők, melyben a pápai általános és középiskolák diákjai, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület táncosai, Jáger András, a Győri Nemzeti Színház művésze, valamint Csukárdi Sándor és Rózsás Hajnalka, a pápai Szó és Kép Színpad tagjai működnek közre. A műsort Móczár Bence és Tegyi Kornél szerkesztette és rendezte.

Már épül a színpad és a díszlet a Március 15. téren
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A jeles eseményen adják át a Pápa Város Önkormányzata által alapított városi kitüntetéseket, majd koszorúzással tisztelegnek nemzeti hőseink emléke előtt. Az ünnepi program a városi ünnepséggel nem ér véget, hiszen 13 órakor a Petőfi-házban interaktív bemutatóval és a "Petőfi Pápán” című társasjátékkal várják az érdeklődőket, a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei Könyvtárában ingyenesen látogatható az "Én középszerű ember nem leszek” című Petőfi-kiállítás, melyet 14.30 órai kezdettel kurátori tárlatvezetéssel tekinthetnek meg az érdeklődők. 15 órától pedig "A szabadságharc hadserege" címmel a Pápai Huszár Egyesület és a Hagyományok Hegye közös családi napra várja a látogatókat az Öreghegyben, a Hagyományok hegyén. Lesz többek között egyenruha- és fegyverkiállítás, csatabemutató, szablyavívás, gyermekfoglalkozások.

Ezzel párhuzamosan a Petőfi Moziban 15 órától mutatják be a "Most vagy soha" című magyar történelmi kalandfilmet, melynek témája Petőfi Sándor és a márciusi ifjak a pesti forradalomban, 1848. március 15-én. A vetítést közönségtalálkozó követi.

16 órai kezdéssel "A mi Petőfink – Petrovics Sándor pápai diákköltő versei és írásai" című kötetet a gyűjteményi könyvtárban Hauber Károly mutatja be. A könyvet Mezei Zsolt szerkesztette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában