Bódi László „Cipőre" emlékeznek

2024.04.16. 11:30

A világ legnagyobb kopjafáját állítják fel a rendezvényközpontban

A világ legnagyobb kopjafáját tervezik felállítani a 84-es számú főút mentén, a Nemesvitánál lévő Répa Rozi csárdánál, ahol ezzel együtt egy új rendezvényközpontot is nyitnak április 30-án.

Szijártó János

Erről az ötletgazda, tulajdonos Kulcsár Zoltán tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, tudomása szerint a világ eddigi legmagasabb kopjafája 19 méteres és Erdélyben található. Ezt szárnyalja túl Kulcsár Zoltán és csapata, a már nagyobb részt megformázott, de még vízszintes helyzetben lévő hatalmas kopjafával. A Fődi Tibor szobrász által faragott motívumok között természetesen megtalálható az életfa szimbóluma, a magyar címer, a turulmadár, a legtetejére pedig egy kettős kereszt kerül majd, ami szintén elkészült már. A kopjafa alapját jelentős mérete és súlya miatt szakszerű tervezést követően a napokban készítik el, így a hónap végére, a rendezvényközpont megnyitójára már helyére kerül a monumentális alkotás. Azonban sok más is készül még a Répa Rozi Csárda és Rendezvényközpont udvarán, amint arról a házigazda lapunknak beszámolt.

Kulcsár Zoltán a világ legnagyobb kopjafáját tervezi felállítani a 84-es számú főút mentén, a Nemesvitánál lévő Répa Rozi csárda udvarán
Kulcsár Zoltán a világ eddigi legnagyobb kopjafáját tervezi felállítani a 84-es számú főút mentén, a Nemesvitánál lévő Répa Rozi csárda udvarán
Fotó: Szijártó János/Napló

– Egy nagyméretű, rögzített színpad formálódik, ahol koncerteket, különböző előadásokat, színpadi produkciókat tervezünk mostantól. Az első alkalommal, április 30-án – ami egyben a rendezvényközpont hivatalos megnyitója is lesz – jó barátomra, a Republic együttes ikonikus énekesére, Bódi László „Cipőre" emlékezünk. Az emlékkoncertet a Kék és Narancssárga Produkció adja. A zenekar a régi, eredeti Republic-nótákat adja elő, Bódi László együttesének korszakából, az 1990–2013 közötti időszakból. A zenekarhoz társult Tóth Zoltán eredeti Republic-tag. Ezen a napon 17 órától Szabó Bundás András lép fel elsőként a színpadon, majd a Yesterday zenekar ad koncertet 18 órától. A tervek szerint 19 órakor kezdődik az emlékkoncert, este 21 órától pedig a Turbó együttes szórakoztatja a vendégeket – mondta Kulcsár Zoltán.

Hozzátette, hogy a rendezvényközpont alapvető elgondolása a komplexitás biztosítása, azaz, hogy az ideérkező vendég, látogató minél több élményelemhez hozzájusson, ne legyen hiányérzete egy percig sem. Ehhez az állandó programok, a hagyományos magyar és más jellegű, például olaszos ételek széles választéka, a sportolási lehetőségek, a lovas szolgáltatások is rendelkezésre állnak, míg a gyerekeket a két különböző helyszínen lévő játszótér várja. Adott a szép környezet, a felújított, de jellegében megőrzött kúria, egymás mellett megfér a történelmi és a modern hatás, van jakuzzi, saját fűszerkert, de rövidesen lesz biokertjük, és lassan elkészül a saját felszentelt kápolnájuk, ami több más mellett az esküvők lebonyolításánál is kifejezetten fontos tényező lehet a jövőben. 

Azt külön kiemelte Kulcsár Zoltán, hogy a környékbeli gazdákkal, vállalkozókkal már felvette a kapcsolatot, mivel az ő termékeiket kínálja majd az érkező vendégeknek, így a rendezvényközpont a szórakoztatás, kikapcsolódás biztosítása mellett helyi gazdaságot is támogatja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában