Önkormányzati választások

2024.04.16. 08:00

Az LMP Veszprémben nem állít polgármesterjelöltet

Az Együtt Veszprémért hétfői tájékoztatóján az is kiderült, hogy az LMP Veszprémben a Zöld Veszprém Program tervezetét is az Együtt Veszprémért rendelkezésére bocsátotta.

Juhász-Léhi István

Eszenyi László, az Együtt Veszprémért elnöke a városháza előtt hétfőn megtartott sajtótájékoztatón elmondta, az egyesület többször hangoztatott alapvetése, hogy nem pártok játszóterének szeretnék látni a várost. Hiszik, hogy lehet Veszprémet a helyiek érdekében és boldogulására vezetni. Elhangzott, olyan városvezetést szeretnének, ahol az okos gondolatok állnak csatarendbe a közös célokért, csapatukat is így állították össze. 

Eszenyi László, Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc a hétfői sajtótájékoztatón az Óváros téren
Eszenyi László, Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc a hétfői sajtótájékoztatón az Óváros téren
Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Adamecz Zoltán, az Együtt Veszprémért polgármesterjelöltje kijelentette, azzal a céllal hozták létre az egyesületet, hogy lendületet adjanak a városnak, hogy aktivizálják az itt élőket. Meg szeretnék mutatni, hogy egymásra figyelve, igazi közösségként a helyiek valódi igényeit kiszolgáló fejlődési pályára tudják állítani a várost. Adamecz úgy fogalmazott, a helyi közösség véleményére, alkotó erejére kívánnak támaszkodni, aminek a motorja egy emberközpontú, szolgáltató önkormányzat. Olyan Veszprémet szeretnének – hangzott el –, ahonnan nem elköltöznek, hanem ahova beköltöznek a fiatalok. Ehhez az elképzeléshez keresnek partnereket, akik között ott lesz Gerstmár Ferenc is, akivel a jövőről alkotott elképzeléseik találkoztak.

Az Együtt Veszprémért képviselőjelöltjei: Guti László, Gerstmár Ferenc, Pál Endre, Kavalecz Tibor, Racsmány Zoltán, Koronczai Péter, Major Dóra, Simon Tamás, Vassányi Bulcsú, Eszenyi László, Herczeg István, Adamecz Zoltán
Fotó: Együtt Veszprémért Egyesület

Gerstmár Ferenc, az LMP – Magyarország Zöld Pártja önkormányzati képviselője arról beszélt, az LMP Veszprémben jelölőszervezetként nem állít polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket, ő az Együtt Veszprémért képviselőjelöltjeként indul a választáson. Úgy fogalmazott, hogy az új közgyűlés megalakulásakor közös képviselőcsoportot hoznak létre, amennyiben az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatában foglalt feltételeknek eleget tudnak tenni. Elárulta azt is: a Zöld Veszprém Program tervezetét az Együtt Veszprémért rendelkezésére bocsátotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában