Vacsorák virilistáknak

2024.04.05. 20:11

Bakonybéli hírek – új tetővel nyitott újra a tájház

Virilistáknak, azaz a legtöbb adót fizető helyi vállalkozóknak, szállás- és vendéglátóhelyet működtetőknek szervez vacsorákat a bakonybéli önkormányzat, és urnatornyot hoz létre önerőből a falu temetőjében. A polgármester, Márkus Zoltán tájékoztatásából az is kiderül, hogy a tájház a téli szünet után kinyitott, és megújult nádteteje.

Rimányi Zita

Március második felében befejeződött a bakonybéli tájház két épületén, a torkospajtán és a kisházon a nádtető javítása, cseréje. A költségeket a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. viselte. A tájház március 29-től már várja is a látogatókat. Az idei időszaki kiállításon – akárcsak tavaly – helyi alkotó bemutatkozik be, Szabó Gyula festőművész tárlata látható novemberig. 

A bakonybéli tájház március 29-től rendszeresen kitárja kapuit, várja a látogatókat. Képünk egy korábbi kézművesnapon készült
A bakonybéli tájház március 29-től rendszeresen kitárja kapuit, várja a látogatókat. Képünk egy korábbi kézművesnapon készült
Fotó: Rimányi Zita/Napló


A bakonybéliek a helytörténeti kiállításokat továbbra is ingyenesen látogathatják. A községi könyvtár működésében viszont ismét változás lesz, a könyvtárosi feladatok ellátását Baky Györgyné vállalta áprilistól. A nyitvatartás marad, keddenként 8 és 11, illetve 14 és 17 óra között lehet igénybe venni a szolgáltatásokat – mindez Márkus Zoltán polgármester tájékoztatásából derült ki. Az szintén, hogy a temetőbe tervezett urnafal építésére beadott pályázatok nem nyertek támogatást, ezért úgy döntött a képviselő-testület, hogy önerőből valósítja meg ezt a beruházást. Több árajánlat közül választotta ki a megfelelőt, és a kivitelezés a nyár közepére befejeződhet. Az urnatorony ötszintes és húszrekeszes lesz, tíz rekeszben két-két urna fér el, és minden rekesz mellett lesz hely a virágok, a gyertyák elhelyezésére. 
A település iparűzésiadó-bevétele a várakozásnál sokkal jobban alakult, ezért az önkormányzat úgy gondolta, hogy azokat, akik a település fejlődéséhez így hozzájárulnak, egy vacsorával egybekötött közös fórumra, beszélgetésre hívja meg április 25-én, csütörtökön 18 órára. Hasonló módon várja majd május 9-én a szállás- és a vendéglátóhelyek működtetőit. Ezzel a két rendezvénnyel szeretné a képviselő-testület megköszönni a falu költségvetéséhez hozzájáruló vállalkozók segítségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában