Méltó helyre került

2024.04.03. 11:00

Egyetemvárosi zászló – ez is lobog már

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében vetődött fel a gondolat, hogy a városrészeknek minél sokszínűbben meg kellene mutatni saját arcukat, s az együttgondolkodásból született az ötlet, hogy egy-egy zászló jelképezze Veszprém részeit. Ma már az egyetemvárosi zászló is lobog az Egry-lakótelepen.

Benkő Péter

A fentieket még Brányi Mária alpolgármester mondta el március elején a Kertváros zászlajának felavatásakor a Cholnoky és Vilonyai utcák kereszteződésében tartott ünnepélyes avatáson. Akkor valami kezdetét vette – az összetartozás, a hovatartozás és valamennyire az állandóság szimbólumainak kihelyezésével az egyes városrészekben ebben a folyamatosan változó világban.

Lobog a szélben az egyetemvárosi zászló
Fotó: Benkő Péter/Napló

A napokban az Egry-lakótelepen is felállították az árbócot, melyre felvonták az Egyetemváros jelképét, a kék-sárga zászlót, benne az intézményt és a zöldövezeti jelleget tükröző szimbólumokkal.

Méltó helyre került az egyetemvárosi zászló, iskola, óvoda és élelmiszerüzlet közelségébe, a gyalogutak találkozáshoz, igazán forgalmas helyre. Nem messze volt egyébként innen a betlehemi jászol a karácsonyi ünnepkör idején.

Újabb szimbólummal gazdagodott élhető városunk, örüljünk neki és éljünk együtt békességben, szeretetben – az Egyetemvárosban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában