Sajtótájékoztató

2024.04.12. 17:08

Ellenzéki képviselők szerint a kórház helyzete aggasztó

Milliárdos adósságok az egészségügyben, súlyos helyzet a vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházban is. Ezzel a mottóval tartott sajtótájékoztatót az intézmény előtt Hartmann Ferenc és Kovács Rajmund, a Híd a Városért ellenzéki tömörülés két tagja április 12-én.

Benkő Péter

A tájékoztatón vezetői és gazdasági válságról szóltak, konkrétan fedezetlen költségvállalásról, nem teljesített intézkedési tervről. Elmondták, a kötelező béremelés ellenére kevesebb fizetést kapnak a dolgozók, miközben a leváltott kórházigazgatót tanácsadóként visszafoglalkoztatják. Az ellenzéki képviselők szerint a dolgozók, ápolók és orvosok mindent megtesznek a betegekért, de ez a súlyos helyzetet nem tudja megmenteni, mert létszámhiánnyal is küzd a kórház. Információik szerint jelenleg öt szakorvos, tizennyolc szakdolgozó és négy adminisztratív álláshely betöltetlen.

Milliárdos adósságokról, aggasztó helyzetről beszéltek az ellenzéki képviselők
Fotó: Benkő Péter Roland/Napló

– A hírek azért is aggasztóak, mert 370 ezer beteg ellátásáról gondoskodik az intézmény – mondta el Hartmann Ferenc, majd Kovács Rajmund a gazdálkodás személyi felelősségére mutatott rá, ami mára háromszorosára növelte az adósságállományt. – Fontos számunkra, hogy, bár az intézmény nem tartozik a város irányítása alá, mégis konkrét információkat kapjunk az ügyben.

Mindketten hangsúlyozták, adjon tájékoztatást a város vezetése azért is, mert a veszprémieket, a szakrendeléseket, az orvosi ügyeletet a kórház látja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában