Minden lehetőség adott

2024.04.10. 07:00

Folyik az egyeztetés a kórházi ügyeletről

Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint a tapolcai kórház fejlesztésével kapcsolatban a kormánynak tervei vannak.

Tóth B. Zsuzsa

– Nem igazak azok a hírek, amelyek szerint bezárják és elveszti létjogosultságát az intézmény. Takács Péter államtitkárral egy hónappal ezelőtt egyeztettem, és még több körben tárgyalok vele, valamint Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszterrel ugyancsak arról, hogy miként oldható meg a 24 órás ügyelet. Minden lehetőség adott ahhoz, hogy ez a jövőben megvalósuljon, ennek érdekében folynak az egyeztetések. Országos, így megyei szinten is vizsgálat folyik az ügyelettel kapcsolatban. Nagyon szeretnénk elérni, hogy Tapolcára is visszakerüljön első körben a 24 órás ügyelet – sorolta Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje.

Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Ami az egyes osztályokat illeti, e témában is voltak már egyeztetések. Az orvos­hiány országos szinten jelentős, többek között ezért sem valósítható ez meg most. Úgy gondolom, hogy a tapolcai kórháznak a jövőben minél nagyobb létjogosultsága kell hogy legyen, hiszen a térségben tavasztól őszig megtöbbszöröződik az itt tartózkodók száma, s nem mindegy, hogy a közelben milyen az egészségügyi ellátás. Ezért is lenne nagyon fontos az ügyelet.

– Már most is ezen dolgozom, amikor polgármesterjelölt lettem, már akkor beszéltem e kérdésekről Takács Péterrel. Amennyiben a választók bizalmat szavaznak nekem, ezen is dolgozom majd. A kórház épületének mérete véleményem szerint megfelelő, azt kell megvizsgálni, hogy a felszereltség kielégíti-e a mai elvárásokat. Fejlesztést lehet ide hozni, a kormányzati szándék is ez – mondta Lasztovicza Máté.

Hozzátette, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatot írt ki szolgálati lakások kialakítására, szeretné, ha Tapolcán is tudnának helyet adni fiatal szakembereknek, akár orvosoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában