Egyre színvonalasabb édességek

2024.04.17. 21:00

Keresik a Balaton legfinomabb fagyiját, május 5-ig lehet jelentkezni a versenyre

A Balaton nemcsak turisztikai, de fagylaltnagyhatalom is. Az egy főre jutó minőségi cukrászdák száma itt a legmagasabb az ország turisztikai régiói közül. Ezért hoztuk létre a Balaton fagyija versenyt, amelyre idén 11. alkalommal kerül sor – közölte Fekete Tamás, a versenyt szervező Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. Azt mondta, a megmérettetésre május 5 -ig jelentkezhetnek a Balaton régió cukrászai, a partnál lévők és a távolabb működők is.

Kovács Erika

– Az eseménynek jelentős szakmai, presztízs- és reklámértéke is van. A részt vevő fagylaltozók, cukrászdák ugyanis a médiaérdeklődés miatt turista-zarándokhellyé váltak – mondta Fekete Tamás. Kiemelte, a Nyitott Balaton kampány egyik célja, hogy a régióról ne csak a nyári szezonban jelenjenek meg hírek. Fekete Tamás hozzátette, a fagylaltverseny is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ezek az édességek egyre színvonalasabbak. 

Varga Tamás, a Balatonalmádiban működő Amaretto cukrászda tulajdonosa, a tavalyi győztes
Fotó: Balatoni Turizmus Szövetség

A résztvevők rengeteg ötlettel kombinálják a helyi alapanyagokból készült ízeket. Nem egy itteni fagylaltmester szerepel kitűnően szerepel a magyarországi és a nemzetközi megmérettetéseken is. Az idei zsűriben ott lesz Somogyi Renáta, a 2024-es Gelato World Cup bronzérmes magyar csapatának képviselője, a gyenesdiási Bringatanya fagylaltmestere is. 

A versenyre már jelentkezett Veszprém vármegyéből balatonakarattyai, balatonfüredi, balatonalmádi és tihanyi fagylaltozó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában