Felhívás

2024.04.11. 21:00

Keresik az év körforgalmát – várják a javaslatokat

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület A közlekedési kultúra napja című rendezvénysorozat keretében pályázatot hirdet Az év körforgalma címért, melyre április 15-ig várják a javaslatokat. Az utóbbi időben Veszprém környékén számos új körforgalom épült, így városunk is esélyes.

Benkő Péter

Elmondták, összesen tíz körforgalmat választ ki a zsűri, hogy online szavazáson dőljön el az eredmény. A cél felhívni a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus változatos megoldásaira, elismerni a tervezők, üzemeltetők munkáját. Körforgalom számos műszaki változatban épülhet, ezt szeretnék bemutatni. A beérkező javaslatok közül az esztétika, a közlekedésbiztonság, a műtárgyak és az úthálózat harmonizációja, a gyalogos, kerékpáros átvezetések kialakítása, a gondozottság és a burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota alapján választják ki a legjobbakat. Majd egy top 10-es listára online szavazás indul a közlekedési kultúra napja hivatalos közösségi oldalán.

A díjat május 10-én hirdetik ki, a győztes körforgalomba emléktáblát helyeznek el a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában