Spiel und Gewinn

2024.04.16. 16:00

Német nyelvi sikert arattak a révfülöpi hatodik osztályos lányok

A helyi általános iskola két diákja, Mészáros Blanka és Török Maja a Spiel und Gewinn országos német nyelvi projektversenyen második helyezést ért el.

Tóth B. Zsuzsa

A tanulóknak izgalmas és sokféle fejtörős feladattal kellett megküzdeniük, de lelkesen és szorgalmasan böngésztek az interneten, keresték a szavakat, fejtették a rejtvényeket, párosítottak szöveget és fogalmat, készítettek projektmunkákat és ügyesen fogalmazták meg saját gondolataikat. A német nyelvű országok téli hagyományai, karácsonyi szokásai, ünnepi ételei ismerete mellett az országismereti feladatok fejlesztették az írott és hallás utáni szövegértést egyaránt. Az egyik feladat – egy rejtvény megfejtése – Ferenc pápa üzenete volt, amely szerint jót tesz nekünk, ha néha elcsöndesedünk, hogy a szeretet igazi hangját meghalljuk. A verseny eredményéért járó ajándékcsomag most érkezett meg, a napokban vehették át a diákok. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában