Egyre zöldebb a település

2024.04.07. 20:00

Országfásítási program – meg egy ráadás kis fenyő Litéren

Idén tíz darab sorfát sikerült az országfásítási programban nyernie Litérnek, melyeket a falugondnokság segítségével már el is ültettek. Egyet az óvoda, egy másikat a bölcsőde udvarára, négyet a közpark mellé, további négyet pedig az emlékműhöz, a kipusztuló tuják helyére.

Benkő Péter

Érdekesség, hogy egy tuját meg kellett hagyni egyelőre, mivel a feketerigók éppen ezt szemelték ki fészekhelynek idén. Osváth Örs polgármester köszönetet mondott Balogh Lászlónak a segítségért, valamint Bors Ildikónak és családjának a felajánlott saját nevelésű fáért.

A falugondnokság segítségével elültették az új sorfákat
Fotó: önkormányzat

A polgármester lapunknak elmondta, még 2022 novemberében ültettek el közel száz mandula- és diófát a Kenderesi úton, melyek gyönyörűen fejlődnek, a meg nem eredt egyedeket pótolták. 

– Az Eperfa utcában szintén ekkor ültetett eperfák is szépen cseperednek, remélem, idén már megkóstolhatjuk a termésüket – bizakodik a polgármester, aki hozzátette azt is, a tavalyi országfásítási programban nyert tizenhat fából négy sajnos elpusztult, ezek pótlása folyamatban van. Egyúttal Kiss László falugondnokság-vezetőnek és munkatársainak kifejezte köszönetét a lelkiismeretes locsolásért és gondozásért.

A fásítást végző csapat Osváth Örs polgármesterrel (balról a második)
Fotó:  önkormányzat

– Nem állunk meg, továbbra is célunk Litér zöldítése – tette hozzá Osváth Örs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában