Már birtokba is vették a gyerekek

2024.04.09. 20:00

Teljesen megújult a veszprémi KRESZ-park a Jutasi úti lakótelepen (képgaléria)

Ha valaki a Jutasi úti lakótelepen élt és gyermeket nevelt, akkor biztos, hogy az elmúlt évtizedekben találkozott a KRESZ-parkkal. A hely teljes pompájában élvezhető ismét, hiszen 15 millió forintból megújította a veszprémi önkormányzat. A keddi átadáson a Napló is ott volt.

Juhász-Léhi István

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz–KDNP) a megnyitón elmondta, amikor Pálinkás Roland bekerült a képviselő-testületbe, és felmerült, hogy mik azok a fejlesztések, amelyeket a ciklus alatt mindenképpen meg kell valósítani, a KRESZ-park volt az egyik, amihez ragaszkodott. Nem is csoda, ugyanis ezen a lakótelepen nőtt fel. 

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

– Nagyon sok érvet fel lehetne sorolni, hogy mi az indoka, miért fontos a gyerekeinknek és a lakótelepnek, hogy egy ilyen létesítménnyel gazdagodjon. Mégis, a legfontosabb az, hogy a gyerekek pillanatok alatt birtokba vették a területet – mutatott körbe a városvezető az ovis csoportra, amely a köröket rótta a megújult helyen. – Egy város attól város, hogy használjuk. Minden olyan beruházás, ami azt a célt szolgálja, hogy a városlakók kijöjjenek otthonról, és a közterületeket vegyék igénybe, örömteli.

Pálinkás Roland önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) az átadáson arról beszélt, a beruházás nagy mérföldkő az itt élő közösség életében. 

– Sok generáció nőtt fel a KRESZ-park árnyékot adó fái között, ahol megtanulhatták a gyerekek a biztonságos közlekedés alapjait. Szeretném, ha a jövőben is hasonló jó célokat szolgálna, és hogy a célcsoport, a gyerekek ugyanolyan örömmel használják ezt a parkot, mint annak idején mi is tettük. Bízom benne, hogy ugyanolyan sikeres és örömteli fogadtatásra talál, mint a korábbi generációk körében – fogalmazott Pálinkás Roland.

Stigelmaier Józsefné önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) azt emelte ki, hogy a környéken két olyan óvoda is van, ahonnan sok gyerek jár a KRESZ-parkba nap mint nap.

– Örömteli látni, hogy a gyerekek birtokba vették helyet, és bízom benne, hogy a biztonságos közlekedés szabályait is meg fogják tanítani a gyerekeknek az óvónők, a szülők. Gyönyörű lett ez a park, ezért arra kérek mindenkit, ha netán szemetelést, rongálást tapasztalna, értesítse az illetékes hatóságot – mondta.

A Jutasi úti lakótelepen található KRESZ-parkban más mellett felfestették az útjelzéseket, rendbe tették az útfelületet és kicserélték KRESZ-táblákat, melyeket szabályossá is tettek. Ugyanakkor azok az elektromos eszközök, amelyek korábban működtek, most újra üzemelnek, legyen szó zebra előtti lámpáról, netán vasúti átjáróról, ráadásul a terület parkolója is felfrissült. A KRESZ-parkban helyet kapott mini buszmegálló és kerékpáros szervizpont is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában