Nyeregbe fel!

2024.04.06. 16:00

Új V-Bike-állomások épülnek Veszprémben

A veszprémi önkormányzat támogatásával, a V-Busz Közlekedési Kft. beruházásában a vármegyeszékhelyen korábban kialakított állomáshálózat továbbfejlesztéseként további öt új elektromosbringa-állomást telepítenek, tájékoztatta lapunkat az önkormányzat.

Juhász-Léhi István

Eszerint új elektromosbringa-állomást alakítanak ki az autóbusz-állomás környezetében, a Jutasi úti kilencemeletes épület előtti buszmegállónál, ahol 15 férőhelyes dokkolóállomás kap helyet. Az Óváros téren a fizetőparkoló soron egy 13 férőhelyes, a Dózsavárosban az áruház parkolóterületén lévő autótöltő állomás mellett egy szintén 13 férőhelyes, a Török Ignác utcában a pizzéria előtti térburkolat és parkterület határán egy ugyancsak 13 férőhelyes, míg a Stadion utca 20-22., a Központi Kollégium előtti közterületi parkolóöböl végében egy 15 férőhelyes dokkolóállomás épül.

20231212_Újabb V-bike állomás_Veszprém_FI_VN (3)

20231212 Veszprém

Újabb V-bike állomás átadása Veszprémben, a Vasútállomásnál.

Fotó: Fülöp Ildikó FI
Veszprém Megyei Napló
Illusztráció: Fülöp Ildikó/Napló-archív

A kivitelezés április 9-én kezdődik mind az öt helyszínen, és legkésőbb április 19-ig befejeződnek az építési munkák. Az I. ütemben az állomások telepítése a térburkolt felület kialakításával és a dokkolók rögzítésével jár. Az öt állomás elektromosenergia-ellátása a II. ütemben épül meg május végéig. Az Óváros téren és a Jutasi úti buszmegállónál az építés forgalomkorlátozással jár. Az Óváros téren az autósokat érinti, a buszmegállónál pedig a gyalogosok közlekedése kap ideiglenes terelést.

Beruházó a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft., kivitelező a Telekom Rendszerintegráció Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában