A magyar költészet napja

2024.04.12. 11:00

Versekkel lepték meg a járókelőket Pápán

A magyar költészet napján a Jókai Mór Városi Könyvtár munkatársai Pápán a város több pontján versekkel lepték meg az arra közlekedőket. Sok-sok magyar vers kelt útra és talált gazdára a belvárosban is, ahol több üzletnek „Vigyél haza egy verset!” feliratú dobozzal kedveskedtek az intézmény dolgozói.

Haraszti Gábor

A könyvtár munkatársai többek között néhány nagyobb céghez, a belváros üzleteibe, a vasútállomásra, a Pápai Sportcentrumba, a Várkertfürdőbe és az Egészségügyi Centrumba is ellátogattak. 

A könyvtár munkatársai több mint kétezer verssel készültek
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A könyvtárosok nem érkeztek üres kézzel, hiszen híres költeményeket adtak át. Polovitzerné Antal Mónika, a könyvtár szakmai vezetője elmondta, a cél az volt, hogy mindenkihez közelebb hozzák a verseket.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– Több mint kétezer verssel készültünk a lakosoknak, dolgozóknak, vásárlóknak. Nagy örömünkre szolgált, hogy az üzletek csatlakoztak a kezdeményezéshez, pozitívan álltak a megkeresésünkhöz. Nemcsak a mai nap, hanem az egész hét a versekről szól, a Pápa Városi Televízióban mindennap egy általános iskolás diák mond el egy szerzeményt, a Rádió Pápa hullámhosszán pedig naponta három-három versrészlet hallható – tájékoztatott a szakmai vezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában