receptkönyv

2017.10.30. 12:14

„A magam örömére főzök” – Hegyi Barbara mutatta be legújabb könyvét

Ma rengeteg ember beteg, allergiás vagy érzékeny különböző ételekkel szemben, melynek egyrészt alkati, genetikai oka van, de sokszor az étel miatt történik, mert olyan dolgok találhatók az élelmiszerekben, melyek kiváltják ezeket a problémákat – mondta el Hegyi Barbara színésznő a megyei könyvtárban tartott közönségtalálkozó alkalmával.

Leitner Vera

Fotó: Pesthy Márton

A Jászai Mari-díjas színésznővel Szűcs Anikó újságíró beszélgetett az est során az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy-termében, ahol elhangzott, 2011 őszén jelent meg az Abraka babra – Monológok a konyhámból címmel Hegyi Barbara első szakácskönyve, majd 2014-ben az újabb, Alkalomadtán címet viselő receptgyűjtemény is a könyvesboltokba került.

Fotó: Pesthy Márton

A színésznő elmondta, számára a család mindig is meghatározó szerepet játszott abban, hogy a finom ízeket, ételeket megszeretve, a konyhában otthonosan mozogva nőtt fel, s mint azt elmesélte, kamaszkorában kezdett el komolyabban foglalkozni a főzéssel, s már ekkor is az ízek élvezete miatt alkotott önmagának és a környezetének egyaránt.

Fotó: Pesthy Márton

– A magam örömére főzök a mai napig, ritkán készítek olyan ételt, amit nem szeretek. A legfontosabb azonban, hogy olyan dolgokat kell enni, melyekre nincs ráírva, hogy mit tartalmaz, lehetőleg ne érjen hozzá az ipar, ne legyen benne hozzáadott cukor, tartósítószer és a többi – hívta fel a figyelmet a színésznő, aki receptkönyvjeit is ezen elvek mentén írta meg.

Fotó: Pesthy Márton

– Ha ilyen alapok szerint tudjuk megszervezni a konyhánkat, akkor már nagyon sokat teszünk a saját egészségünkért, s ehhez muszáj főzni. Ezért jók azok a receptek, amelyekkel nem kell sokat vacakolni, de egészségesek. Én azért jelentkeztem a könyvekkel, mert ugyan nagyon be van osztva az időm, mégis szeretem a hasamat, szeretek jót enni, friss dolgokat, ezért meg kellett tanulnom nagyon gyorsan főzni, és olyan dolgokat kitalálni, amelyeket mindenki szeret.

Fotó: Pesthy Márton

Nem vagyok az egészséges táplálkozás megszállottja, mégis hiszek abban, hogy el lehet menni a piacra, be lehet vásárolni egy hétre és fel lehet dolgozni egy hét alatt – hangsúlyozta a színésznő, aki mai napig édesanyjával és lányával együtt jár piacra, s nagyon élvezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában