Élmény és kikapcsolódás

2018.01.26. 10:00

Összekovácsolja a résztvevőket a családi társasjáték-délután

Gyerekzsivajtól és a felnőttek nevetésétől volt hangos a faluház nagyterme. A veszprémi Családi Társasjáték Egyesület először hagyta el a megyeszékhelyet, így kuriózumnak számított a lovasi esemény.

Szendi Péter

Gyerekzsivajtól és a felnőttek nevetésétől volt hangos a faluház nagyterme. A veszprémi Családi Társasjáték Egyesület most először hagyta el a megyeszékhelyet, így kuriózumnak számított a lovasi esemény Fotó: Szendi Péter

Bebizonyosodott, hogy a mai virtuális világban igenis szükség van arra, hogy az emberek összejöjjenek, leüljenek egy asztalhoz társasjátékozni, beszélgetni. Mintegy hatvan ember jött el, kikapcsolták mobiltelefonjukat és a játékra koncentráltak.

Gyerekzsivajtól és a felnőttek nevetésétől volt hangos a faluház nagyterme. A veszprémi Családi Társasjáték Egyesület most először hagyta el a megyeszékhelyet, így kuriózumnak számított a lovasi esemény

- A mai rohanó digtális világban az emberek szomjazzák a valódi kapcsolatokat. A munka végeztével élményre, kikapcsolódásra vágynak a körülöttük lévőkkel. Legyen szó családról vagy baráti társaságról, a jó hangulat a lényeg. A gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel szeretnek játszani, ez kovácsolja össze a családot. Ezzel szemben azt látjuk, hogy a hétköznapok gondjai eltüntetik a vidám- ságot az emberek életéből. Gyakran kapjuk magunkat azon, hogy értékes óráink a monitorok előtt folynak el, virtuális csatornákon vitázva az emberekkel, akikkel alig vagy soha nem találkozunk.

A családtagok hiába laknak egy lakásban, mégis mindenki magányos – vallja Karcagi Péter, a Veszprémben, két évvel ezelőtt alakult egyesület vezetője. Meglepte az a nagylétszám, ami fogadta őket, hiszen egy ilyen kis településen, mint Lovas, igenis soknak számít a hatvan ember. Persze nemcsak lovasiak voltak, hanem a környező településekről is jöttek erre a nem mindennapos eseményre.

Több mint száz társasjátékot hoztak, ügyelve arra, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. A játékmesterek segítséget nyújtottak a játékosoknak, betanították őket a szabályokra, így elég hamar elkezdődhetett a társasjátékozás. Volt olyan asztal, ahol hatan is leültek egymás mellé.

Volford-Hull Zita alpolgármester több játékot is kipróbált, mint mondja, nagyon szeret játszani.

- Tavaly októberben kerestük meg az egyesületet azzal, hogy szeretnénk, ha eljönnének Lovasra. Nagyon örültek a megkeresésünknek, csak az időpontot volt nehéz egyeztetni, hiszen nekik is sok programjuk van Veszprémben, nálunk pedig megkezdődött a Lovasi esték előadás-sorozat. Végül egy pénteki napban állapodtunk meg, bízva abban, hogy sok család eljön majd. Nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan szeretnek társasjátékozni.

A játékmesterek segítséget nyújtottak, betanították a játékot a résztvevőknek Fotó: Szendi Péter

A hatéves gyermekektől a hetven év feletti felnőttekig bárki, aki játszott, jól érezte magát.

A rendezvény elején mindenki kapott egy tombolaszelvényt, melyet egy kis dobozba kellett dobni, ebből húzták ki az esemény végén azt a négy szerencsés játékost, aki az élményeken kívül társasjátékokkal is gazdagodott, mert a tombolán társasjátékokat lehetett nyerni. A Lovas Jövőjéért Egyesület pedig szendvicsekkel és frissítőkkel kedveskedett a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában