Mindig fejben dől el

2018.03.02. 07:10

Aktfotók, divatfotók és portrék Módos Gábor tárlatán

Módos Gábor fotóművész képeiből nyílt tárlat a napokban a Vágfalvi Ottó Művelődési Központban.

Marton Attila

Módos Gábor alkotó és Fábián László a megnyitón Fotó: Pesthy Márton

Az Akt(uális) című kiállítás válogatást ad a művész közel fél évszázados alkotói pályájáról. A tárlaton mintegy harminc fotó látható. A kiállítás vázát adó színes és fekete-fehér aktok mellett fotó szerepel Besenyei Péter műrepülő egyik bemutatójáról, Oláh Ibolya énekesről, továbbá több divatfotót is kiállítottak. Módos Gábor alkotó kérdésünkre elmondta, a kép mindig fejben dől el, az eszköz fajtája csak másodlagos a fotó minősége szempontjából.

Fotó: Pesthy Márton

A fotóművész arról is beszélt, a tárlat anyagában olyan fotó is látható, amelyet korábban még a nagyközönség nem láthatott. Érdekesség, hogy a művésznek a balatonfűzfői a negyedik egyéni tárlata, pályája során főként csoportos tárlatokon mutatkozott be, többek között visszatérő alkotója a Magyar Fotóművészek Szövetsége Senior alkotócsoportjának nyári balatonfűzfői kiállításának is.

Módos Gábor alkotó és Fábián László a megnyitón Fotó: Pesthy Márton

Módos Gábor elsősorban portré- és aktfotós, de minden műfajban kipróbálta magát. A hetvenes és nyolcvanas években főként divatfotósként dolgozott, sok lemezborítót, plakátot is fényképezett. Az 1990-es évektől tisztségeket tölt be a Magyar Fotóművészek Szövetségében és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületében (MAOE), valamint fotóversenyek zsűritagja. A tárlatot Fábián László grafikus nyitotta meg, a kiállítás március 10-ig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában