Badacsonytördemic

2018.03.04. 16:57

Herczeg Ferenc írófejedelemre emlékeztek – Születésének 155. évfordulóját ünnepelik idén szeptemberben

Herczeg Ferenc írófejedelem halálának évfordulója alkalmából a településről kis küldöttség utazott az idei évben is az író Farkasréti temetőben található sírjához, hogy közösen emlékezzenek.

tbzs

A badacsonytördemiciek is tiszteletüket tették a sírnál Fotó: Szántai Attiláné

Az utazást a Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület szervezte, amelynek egykor alapító tagja volt Herczeg Ferenc. A sírnál, ahova más településekről is érkeztek tisztelői, Takaró Mihály irodalomtörténész tartott beszédet – tájékoztatta lapunkat Szántai Attiláné, a badacsonytördemici faluház vezetője.

Eljött a megemlékezésre sok más mellett Tatay Ágota, Tatay Sándor író lánya, Hirtling István színművész, Tóth Árpád történész, Takács Viktor, aki az örökség kezelője, és aki a hűvösvölgyi villa jelenlegi lakója, továbbá Ibos Zoltán.

A badacsonytördemiciek is tiszteletüket tették a sírnál Fotó: Szántai Attiláné

- Órák hosszat lehetne hallgatni Herczeg Ferenc életének és munkásságának legnagyobb szakértőjét, ismerőjét, még a zord időjárás ellenére is – mondta Szántai Attiláné. – A megemlékezésen ismét megerősítettük, hogy tovább visszük itt, helyben, Badacsonytördemicen is azt a kialakult kultuszt, amelyet Vollmuth Péter, elhunyt polgármesterünk indított el, és amely már országosan is ismert, elismert. Ebben szerencsére sok támogatónk akad, többek közt jelenlegi polgármesterünk, Horváth Zoltán is. Az országban egyedülálló gyűjteménnyel rendelkezünk, amelyet továbbra is szeretnénk fenntartani, bővíteni, és amely folyamatosan megtekinthető.

Az idei évben az írófejedelem születésének 155. évfordulóját ünnepeljük szeptember 22-én. Ez alkalomból is több rendezvényt, irodalmi estet, és más programokat szervezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában