korsók és koncertek

2018.06.15. 07:00

Fesztivál a Séd-parton a finom sörök és a jó zene kedvelőinek

Közel ötvenféle sör közül választhatnak az érdeklődők a 6. Veszprémi Sörfesztiválon a História kertben vasárnapig.

Marton Attila

Kiváló a hangulat Fotó: Nagy Lajos

Szücs Balázs, a História Cégcsoport ügyvezetője a négynapos rendezvény csütörtöki megnyitóján elmondta, a fesztiválon a kézműves sörfőzdék remekeitől a hazai és nemzetközi nagyüzemi készítésű sörökig széles paletta várja a sörkedvelőket.

 

Kérdésünkre elmondta, a korábbi évekhez képest újítás, hogy idén az Indian pale ale (Ipa) sörök és a gyümölcsös fajták is önálló standot kaptak. Hozzátette, az ingyenesen látogatható fesztiválon tizenhat pavilont állítottak, ahol etyeki, balatongyöröki sörfőzdék mellett Csehországból és Németországból is lesznek sörök. Megjegyezte, a szervezők több gyerekprogrammal, például játszóházzal is készülnek, jó idő esetén ugrálóvárat is állítanak.

Porga Gyula polgármester megnyitójában kiemelte, a veszprémi fesztiválszezon a Gizella-napoktól Szent Mihály napjáig tart, a rendezvények között fontos helyet vívott ki magának az elmúlt években a sörfesztivál.

A nyitónapon a Fun Thomas Band és a Hollywoodoo együttes adott koncertet, a rendezvény további napjain színpadra lép Varga Viktor, a Soulwave, a Kozmix és a Banzáj Jam Session zenekar is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában