Új helyen a fesztivál

2018.07.09. 14:00

A 35 éves Ghymes adott koncertet Szigligeten

A megnyitón a Ghymes együttes vezetője, Szarka Gyula elmondta, hogy a várban korábban több nagy sikerű koncertet adtak, örülnek, hogy idén már az egész fesztivált itt tarthatják.

Tóth B. Zsuzsa

A megnyitót követően a Tabulatúra reneszánsz régizene együttes és a Mare Temporis Alapítvány közös műsora várt az érdeklődőkre a templomban Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– Bevesszük azt a gyönyörű várat, köszönjük a település polgármesterének a befogadást. Zene, irodalom, tánc, színház várja a vendégeket idén is a várban, a vár tövében a templomban és a hegymagasi pincénkben – mondta Szarka Gyula.

Balassa Balázs polgármester arról beszélt, hogy a várban 2009-ben az első nagy koncertet a zenekar adta, azóta is remélték, hogy hamarosan újra helyet adhatnak az együttes előadásának. – Mivel azonban korábban éveken át a közelben volt a nyári fesztivál, itt nem lépett fel a zenekar. Örülünk, hogy idén végre sikerül, bizonyára mindenki számára nagy élmény lesz a várban, naplementekor részt venni a koncerten – mondta Balassa Balázs.

A megnyitót követően a Tabulatúra reneszánsz régizene együttes és a Mare Temporis Alapítvány közös műsora várt az érdeklődőkre a templomban
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

 

A megnyitót a Tabulatúra reneszánsz régizene-együttes és a Mare Temporis Alapítvány közös műsora követte a templomban, majd Szarka Gyula adott koncertet A bor és a lányka címmel. Az Ezüst-tó kilincse című abszurd előadással érkezett Dolák-Saly Róbert, és reneszánsz táncház zárta a napot. Szombaton Balassa Dániel várkapitány a vár történetéről beszélt a sétatúrán, valamint harcászati és fegyverbemutató szórakoztatta a közönséget. Gulyás László vándormuzsikus Huncut mesék felnőtteknek címmel tartott zenés előadást Szarka Gyula hegymagasi pincéjében, langaléta garabonciások adtak elő vásári komédiát, és Szarka Tamás költői estje várta az érdeklődőket a ToSoDa Projekt koncertje és a 35 éves Ghymes együttes koncertje előtt. Vasárnap szentmisével zárult a fesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában