csodás dallamok

2018.08.05. 14:31

Romantikus klasszikusok a Csigó Art Fest-en

Az idei Csigó Art Fest július hetedikén nyitotta meg kapuit a komolyzene kedvelői előtt. A koncerteket a környező pincészetek, borászatok támogatták, ami gasztronómiai kínálattal egészült ki.

Smidhoffer Eszter

Csermák Éva romantikus játéka közben

Fotó: Smidhoffer Eszter

Legutóbb Romantikus klasszikusok címmel adott koncertet Csermák Éva hegedűművész és vendége, Marczi Mariann. A romantikus hangvételű műsort a házigazda, Bartunek Katalin iparművész nyitotta meg. A vendégek Schubert, Grieg, Csajkovszkij műveket hallhattak mintegy másfél órán keresztül. Csermák Éva immár negyedik alkalommal lépett fel a Csigó Malom kamaratermében. Csalog Gáborral karöltve 2001-ben megalapította a Hegymagasi Zenei Napokat, azon belül is a Kamarazenei Zenei Fesztivált, melynek azóta is művészeti vezetője. A művésznő 2008-óta tagja a Mendelssohn kamarazenekarnak Lipcsében, alapító tagja a Berlin-Budapest Kvartettnek. A zongoraművész Marczi Mariann kortársa is Évának, aki szintén színes életpályával rendelkezik. Számos hazai szakmai verseny díjazottja, többek között 2002-ben Fischer Anni ösztöndíjat nyerte el. 2009-től a Magyar Zeneművészeti Társaság tagja, majd 2012-től a Világ Zongoratanárai Egyesület tagja.

Csermák Éva romantikus játéka közben

A koncertterem e két előadóművész kezei alatt csodás dallamokkal telt meg. A teltházas előadáson mély áhítattal és teljes ráhangolódással élvezte a közönség a hegedű és a zongora párosát. A koncert után borkóstolóval és pogácsával várták a megjelenteket. Augusztus közepéig tovább folytatódnak a kulturális zenei esték, ahol szintén teltházas előadás várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában