Életöröm képeken, könyvben

2018.10.08. 07:00

Ifj. Vasuta Gábor természetfotós mindig feltöltődik a szabadban

A természet nyújtotta pozitív energiákat, megörökített élményeit, kislánya portréit és szanszkrit bölcsességeket oszt meg könyvében ifj. Vasuta Gábor fotós.

Laskovics Márió

Ifj. Vasuta Gábor Életöröm című könyvét mutatja érdeklődőknek. Af ényképezésben a kedvence a cserkeléses fotózás Fotó: Laskovics Márió

Ifj. Vasuta Gábor természetfotós Életöröm című könyvét mutatták be a minap a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Az alkotó természetfotóiból az Országos Könyvtári Napok idejére kiállítás is nyílt.

Ifj. Vasuta Gábor Életöröm című könyvét mutatja érdeklődőknek. Af ényképezésben a kedvence a cserkeléses fotózás Fotó: Laskovics Márió

Vasuta Gábor 1979 óta madarászik, megfigyeléseiről naplót vezet. A fényképezéssel tizenkét esztendeje foglalkozik. Először templomokat, idős fákat, épületeket, kastélykerteket fotózott, majd a természet felé fordult. Főként a növények és a madarak vonzzák. A növényeket, lepkéket makró optikával, a madarakat nagy teleobjektívvel fényképezi. Kedvence a cserkeléses fotózás.

– Ezt úgy kell elképzelni, hogy a madármegfigyelés során gyakorlatilag mindig az oldalamon lóg a nagy teleobjektív, és pillanatokat szeretek elkapni, megörökíteni. Idővel bevett szokássommá vált, hogy amely fajokról vannak fotóim, azokról már nem készítek, inkább új kihívásokat keresek. Leginkább finomsága, a növények tapintása, a színek és az illatok fogtak meg e világban. A természetben való kinn-tartózkodás bármely nap­szakban öröm, feltölt, mint egy akkumulátor. Sokszor magammal viszem a családot is – árulta el a fotós.

A kiállított képek kapcsán elmondta, a könyvben látható, a Balaton-felvidéken, a Bakonyban, a Somlón, a Káli- és a Tapolcai-medencében készült fotók egy része került ki a falakra.

A könyvben a természetfotókat és a kislányát ábrázoló babaportrékat a Bhagavad-gíta című szankszkrit filozófiai költemény bölcseletei egészítik ki. Ajánlót Müller Péter írt hozzá. A bemutatót dedikálás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában