Hoffmann meséje alapján

2018.12.07. 07:00

Diótörő és Egérkirály – Új családi darabot mutatnak be Veszprémben

A Diótörő és Egérkirály című musicalt pénteken este mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház az egyik szerző, Szomor György rendezésében.

Balla Emőke

A Diótörő családi darab, a gyermekek és a felnőttek egyaránt jól szórakoznak rajta

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Hoffmann varázslatos meséje alapján Szomor György, Szurdi Miklós és Valla Attila írt musicalt. A látványos darabban az Egérkirály bájosan gonosz figurája küzd az emberek szeretetéért. Úgy gondolja, ha legyőzi a babákat, és magukat, a szép egereket állítja a helyükre, az ember­gyerekek majd velük játszanak, őket fogják szeretni.

A Diótörő családi darab, a gyermekek és a felnőttek egyaránt jól szórakoznak rajta
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A veszprémi előadást Szomor György rendezte. Azt mondta, a mese mindannyiunkhoz szól. Nemcsak a gyerekekhez, hanem a felnőttekhez is. Ez egy közös nyelv, minden korosztály közös nyelve, mindannyian értjük. A Diótörő családi darab, a gyermekek és a felnőttek egyaránt jól szórakoznak rajta, közölte. A címszerepet a negyedéves egyetemista hallgató, Lukács Dániel alakítja, aki hálás, hogy ekkora bizalmat kapott a színház vezetésétől. Marika szerepében a szintén egyetemista Horváth Csengét láthatják a nézők.

Kőrösi Csaba Egérkirályként lép színpadra. – Az Egér­király dalát korábban már el­énekeltem a SingSingSing című musicalshow-ban, a mostani azonban új kihívás: szituá­cióban elénekelni, eljátszani a dalt, illetve a szerepet, megteremtve hozzá a karaktert is. A Diótörő és Egérkirály egy szerethető, igényes zenét felvonultató előadás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában