nagy sikert aratott

2018.12.21. 11:00

Édes-mézes házakból és figurákból nyílt kiállítás Balatonalmádiban

Mézeskalácsházak és figurák láthatók a Pannónia Kulturális Központban.

Marton Attila

A kiállítás január közepéig látható a Pannónia Kulturális Központban

Fotó: Penovác Károly/Napló

Mézeskalácsból készült finomságokból másodszor szervezett kiállítást Édes-mézes Almádi címmel a Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportja. Tavaly hagyományteremtő kezdeményezésként hívták életre a nem mindennapi tárlatot: a helyiektől azt kérték, Balatonalmádi jellegzetes épületeit formázzák meg a finomságból. A kiállítás nagy sikert aratott, a kreatív alkotók a városházát, a Hősi emlékművet, az öreghegyi vasúti hidat, a település címerét és helyi templomokat is megformáztak.

A kiállítás január közepéig látható a Pannónia Kulturális Központban Fotó: Penovác Károly/Napló

Az idei kiállításon több mézeskalácsház, a helyi Szent Imre-templom és mesefigurák mellett betlehem, adventi koszorú és hagyományos mézeskalács figurák is láthatók, mondta el Eősze Beáta, a NABE helyi csoportjának vezetőhelyettese. Kiemelte, a kiállítás egyik különlegessége egy mesefigurákból álló kompozíció, amely Hófehérkét és a hét törpét jeleníti meg. A mézeskalács figurákra a készítő kis sapkákat is horgolt.

A tárlatot Németh Jánosné Erzsébet csoportvezető nyitotta meg, Szabó Lili helyi költő versét Eősze Laura mondta el. A kiállítás január közepéig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában