Vadászat fényképezőgéppel

2018.12.14. 07:00

Kalmár Lajos Gábor természetfotós képét választották a legjobbnak

A vadászok védőszentjéről elnevezett, klasszikus magyar likőr gyártója fotópályázatot hirdetett közösségi oldalán novemberben, amelyen Kalmár Lajos Gábor képét választották a legjobbnak a több mint 800 beküldött természetfotó közül.

Molnár Sándor

Kalmár Lajos Gábor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az aranyérmes képet Tóth Lajos természetfotós választotta ki a beérkezett alkotások közül, aki a következőket írta a közösségi portálon a pályázatról:

Kalmár Lajos Gábor díjazott fotója. A kép a szarvasbőgés idején készült a Mezőföldön, Ozora mellett. Egy délutáni kiránduláson közelítette meg őt 10-15 méterre a nyertes fotón szereplő bika

– Magam sem gondoltam, hogy ilyen kiélezett lesz a verseny, és ennyi remek fénykép közül kell kiválasztani a győztest. A képeken egyszerre jelenik meg a természetfotózás szépsége és nehézsége is. Viszontlátjuk a négy évszakot, és valamennyi napszakot a hajnaltól az éjszakai felvételekig. A fotók többségét a pillanat varázsa szülte, de találkozhatunk tudatosan felépített koncepcióval és megvalósítással is. A természet szépségének ábrázolása mellett kerestem a vadon mozgalmasságát, izgalmát vagy egyediségét bemutató fotókat. Az értékelés során a fotós szempontokon túl igyekeztem figyelembe venni a Hubertus mondakörhöz leginkább kapcsolódó témaválasztást és feldolgozást – írta.

Kalmár Lajos Gábor
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A győztes fotót Kalmár Lajos Gábor készítette. A berhidai természetfotós elmondta, hogy a kép a szarvasbőgés idején készült a Mezőföldön, Ozora mellett. Egy délutáni kirándulás során közelítette meg őt 10-15 méterre a nyertes fotón szereplő bika. Később egy másik bika is érkezett a helyszínre és a két szarvas összecsapott a fotós előtt, akinek hatalmas élményt jelentett ez a különleges találkozás.Érdekesség, hogy az akkor készült képsorozat egy másik képének „Vadászati Kulturális Érték” díjat ítéltek oda, amelyet december 15.-én szombaton, Keszthelyen, a Vadászati Múzeumban adnak majd át. Ezt a fotópályázatot a Vadászati Kulturális Egyesület hirdette meg „Vadászat fényképezőgéppel” címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában