Megtanítja, milyen fontos az elfogadás

2019.01.26. 11:00

Egérváltozatban láthatjuk Rómeó és Júlia történetét a Petőfi Színházban

Urbán Gyula Minden egér szereti a sajtot című műve alapján készült a Petőfi Színház legújabb előadása, az Egerek, melyet vasárnap láthatnak először a nézők.

Balla Emőke

Fotó: Penovác Károly/Napló

A történet szerint Soma, a legbátrabb szürke találkozik a világ legszebb fehér egérkislányával, Fruzsinával. A fehéregér-család éppen fészket keres, mert megszökött Zakariástól, a világhírű mesélőtől és Jozefinától, a földkerekség legakaratosabb madarától. A fehér család kalandos úton a sajtérlelő műhelyben talál egérfészket magának, de a szürke család ezt kikéri magának. Ez egy izgalmas, gyerekeknek szóló Rómeó és Júlia-történet – mondta a rendező a médianapon.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A két szerelmes fiatal családja ellenzi a kapcsolatukat, ezért a gyerekek felkeresik a Nagy Macskamágust, hogy változtassa meg a szőrük színét, később azonban rájönnek, éppen azt szerették meg egymásban, amilyenek voltak. A produkció többek között rámutat, hogy nem helyes másokat kirekeszteni. A mese az elfogadás fontosságára hívja fel a figyelmet, ezért a fehér és szürke egerek szerepében sokféle fiatal – köztük kihívással élők is – színpadra lépnek, akik a jelbeszédet mint kommunikációs eszközt is használják az előadás során. Az előadás mondanivalója, hogy halljuk meg mások véleményét és merjük megváltoztatni a sajátunkat.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Zakariást Nyirkó István, Jozefinát Dominek Anna, Márton papát Gaál Attila Csaba, Lidi mamát Módri Györgyi és Soltis Eleonóra, Somát Adányi Alex, Albin papát Keresztes Gábor, Szeréna mamát Halas Adelaida, Fruzsinát Dér Mária, Pascalt, a varázsegeret Máté P. Gábor, a Nagy Macskamágust Szeles József alakítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában