Jubileumot ünnepel az alapítvány

2019.01.08. 19:55

Hangversennyel emlékeznek Brusznyai Árpádra

A Mendelssohn Kamarazenekar és a Brusznyai oratóriumkórus ad műsort a hagyományos Brusznyai-emlékhangversenyen január 12-én, szombaton a Pannon Egyetem aulájában.

Marton Attila

Imre Frigyesné, a programot szervező Brusznyai Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a rendezvényen Patrik Judit, Brusznyai Árpád unokája adja át a Brusznyai-díjat egy-egy középiskolai tanárnak és diáknak. Az emlékhangversenyen Rábai Zsanett, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagja olvas fel részleteket Brusznyai Árpádné Honti Ilona visszaemlékezéseiből. A hangversenyen a Mendelssohn Kamarazenekar a veszprémi középiskolák kórusaiból és a város énekkarai alkotta, mintegy 150 fős Brusznyai oratóriumkórussal lép fel.

Porga Gyula polgármester arról beszélt, az önkormányzat évente félmillió forinttal támogatja Brusznyai Árpád lányát, Brusznyai Margitot az alapítványon keresztül. A mártír lánya súlyos betegségben szenved. A polgármester méltatta az alapítvány munkáját, kiemelve, elsősorban az alapítványnak köszönhető, hogy a köztudatban a megfelelő helyre került Brusznyai Árpád.

Imre Frigyesné felidézte, Brusznyai Árpád kivégzésének hatvanadik évfordulója alkalmából tavaly három kiadványt jelentettek meg. A köteteket Veszprém mellett Budapesten és Vácon is bemutatták, idén Szentesen ismertetik meg az érdeklődőkkel. Az alapítvány emlékkiállítást is létrehozott, amely ezekben a hetekben veszprémi középiskolákban tekinthető meg.

Az alapítvány idén decemberben ünnepli létrehozásának harmincadik évfordulóját, amelyre a szervezet három évtizedes tevékenységét bemutató kiadványt terveznek megjelentetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában