A szórakoztató irodalom a legnépszerűbb

2019.03.05. 14:00

Megújulva tért vissza a könyves szekér Veszprém belvárosába

Egy hónapra eltűnt Veszprém belvárosából a könyves kocsi, amely immár második esztendeje kínálja az olvasnivalót az arra járóknak. Némi felújítás és feltöltés után viszont ismét várja az olvasni vágyókat.

Juhász-Léhi István

Dávidék hetente egy-két alkalommal feltöltik az állományt. Ez attól függ, hogy miként gyűlnek össze az adományok, de attól is, hogy az egyesület központi raktárai hogy állnak

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

– Egy kicsit későn került ki a tájékoztató felirat, hogy mikor jövünk vissza, de talán kompenzáltunk azzal, hogy nem a tervezett március 15-én, hanem február végén visszatértünk a posta előtti térre – mondta a Naplónak Dávid, a veszprémi Könyvszolgálat Kulturális Egyesület munkatársa.

Dávidék hetente egy-két alkalommal feltöltik az állományt. Ez attól függ, hogy miként gyűlnek össze az adományok, de attól is, hogy az egyesület központi raktárai hogy állnak Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

A „felfrissült” szekér mellé járnak az új könyvek is, így aztán hetente egy-két alkalommal fel is töltik az állományt. Ez attól függ, hogy miként gyűlnek össze az adományok, de attól is, hogy az egyesület központi raktárai hogy állnak. Ugyanakkor vásárolnak is köteteket.

– Közel két-három ezer könyv van a szekéren és a ládákban, így van miből válogatni a jól megszokott kategóriákból – jelentette ki Dávid, majd hozzátette: sikerült megállapodniuk kiadókkal, így jóval több a prémiumkönyv a kínálatban. Jól állnak az egészségügyi témájú könyvekkel és a portré, életrajz kategóriával is. Megkérdeztük, mit keresnek leginkább a vevők.

– A szórakoztató irodalmat! Akár a könyvmennyiség felét elviheti a ponyva és a lektűr – árulta el Dávid. – De igény van a történelmi témájú kötetekre is, csakúgy, mint a prémiumra. Igazándiból mindenre van igény, talán az idegen nyelvű regények mennek nehezebben, de majd, ha érkeznek a turisták, ez is megváltozik.

Dávid azt is megosztotta lapunkkal, hogy például a portugál író, Dos Santos művei nehezebben kerülnek hozzájuk: egyrészt mert újak, másrészt mert nem igazán olcsók. Ám éppen azért is szeretik a veszprémi könyves kocsit az emberek, mert ilyen könyvek is landolhatnak a szekéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában