Magdolna

2019.03.01. 09:40

Újabb veszprémi film készülhet közösségi finanszírozással

A SzeretFilm Stúdió, Buvári Tamás rendező vezetésével a Szeretföld után újabb veszprémi játékfilmet készít közösségi finanszírozásból.

veol.hu

Buvári Tamás rendező a forgatáson

Fotó: Stáb

A Magdolna című játékfilm művészeti projektet 2018. januárjától 2019. szeptemberérig tervezik az alkotók megvalósítani. A Magdolna gyerekkorában játszódó jeleneteket, tehát körülbelül a játékfilm felét 2018-ban sikeresen leforgatták.

A forgatás folytatáshoz és a film befejezéséhez fordulnak a veszprémi közösséghez és kérik támogatásukat – a játékfilm költségvetésének 20%-át, azaz kb. 2,5 millió forintot közösségi finanszírozással szeretnének előteremteni.

A MAGDOLNA című független magyar játékfilm az 1945-ben, 23 éves korában vértanúhalált halt Bódi Mária Magdolnának állít emléket. A játékfilm a veszprémi SzeretFilm Stúdió és helyi vállalkozók koprodukciójában, Veszprém Város és a Balaton-felvidék településeinek támogatásával készül, együttműködésben az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém 2023 pályázattal.

 

A film célja Magdolna hiteles lelki ábrázolása, érzéseinek intenzív és átélhető módon való bemutatása. Jeleneteinek többsége megtörtént, írásos dokumentumokból ismert történések filmre vitele, vagy kismértékű átdolgozása. Egyes szimbolikus jelenetei az alkotók azon szándékát tükrözik, hogy a mai fiatal korosztály számára is értelmezhető, motívumaiban és vizuális megoldásaiban gazdag játékfilm születhessen. Szerkezete élet és halál ellentétéből, kölcsönhatásaiból nyeri el feszült, drámai formáját, mély érzelmi hatással kiváltva a nézőből a Magdolna iránti szeretetet és csodálatot. Ezek a film befogadása során átélhető, reményeink szerint katartikus érzések talán arra indíthatnak el egyéneket és közösségeket, hogy Magdolnához hasonlóan lehajoljanak elesett embertásaikhoz, illetve elinduljanak egy belső úton, amely út a békéhez és a szeretethez vezet. Ezért szeretnénk elkészíteni ezt a filmet – mondta el Buvári Tamás, filmrendező.

 

A támogatók ajándékokban is részesülhetnek, amennyiben pénztárcájukhoz mérten hozzáadnak a film elkészültéhez – – áll a SzeretFilm Stúdió felhívásában, amelyről ide kattintva több információt is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában