Végre a szabadban!

2019.04.11. 11:00

Katonai kiképzés és szabadulószoba a várpalotai hon napon

A Honvédelmi Sportszövetség támogatásával tartottak a közelmúltban hon napot a várpalotai Várkerti Általános Iskolában.

Szabó Péter Dániel

Változatos feladatok várták az intézmény diákjait

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A várkerti iskolában régi hagyomány, hogy minden tanévet egy-egy téma köré építenek fel. A 2018–2019-es nevelési évet a játéknak szentelték a tanintézményben, ennek keretében rendezték meg a hon napot is.

Változatos feladatok várták az intézmény diákjait
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Még tavaly decemberben jelentkeztünk a Honvédelmi Sportszövetség pályázatára, ahol sikerült elnyernünk 1,3 millió forintot – mondta el kérdésünkre Koncz Annamária. Az iskola igazgatója hozzátette, szerettek volna egy kötetlen, könnyed, ám mégis informatív napot szervezni a diákoknak, ahol az elméleti ismeretek mélyítése mellett a mozgás és az egészséges életmódra való nevelés is hangsúlyos szerepet kap.

– A fő cél az volt, hogy tél után egy olyan, részben szabadtéri rendezvényen vehessenek részt tanulóink, ahol jól érezhetik magukat – jegyezte meg az intézményvezető.

A közösségépítő programon a várkerti iskola több mint 400 nebulója vegyes korcsoportokban oldott meg 25 helyszínen hat-hat feladatot. Az állomásokon elméleti ismereteiken túl ügyességükre és gyorsaságukra is szükségük volt a fiataloknak.

– Katonai kiképzés és íjászat éppúgy szerepel az „étlapon”, mint a tájfutás vagy épp a számítógéppel vezérelt harcászati szimuláció, míg a várban például egy szabadulószobából kell kijutniuk a diákoknak – mondta el lapunknak a helyszínen Vancsek Ferenc, a várkerti iskola pedagógusa.

A közös ebéd után a vár mögötti téren a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Várpalotai Mentőállomás és a Magyar Vöröskereszt területi szervezete közös baleseti szimulációs bemutatóját tekinthették meg az érdeklődő fiatalok, mely során egy autóbaleset sérültjeit szabadították ki a járműből és látták el a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában