Művészi sokszínűségben

2019.05.14. 11:00

A várpalotai Tavaszi tárlaton nincsenek műfaji kötöttségek

Tizenhat alkotó harmincnégy művét láthatja a közönség a várpalotai Tavaszi tárlaton, amelynek megnyitóját a napokban tartották a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

Ismert várpalotai művészek és fiatal tehetségek alkotásai is láthatók a kiállításon Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A Palotai Alkotók Körének legújabb kiállított anyagában grafikák és festmények éppúgy szerepelnek, mint művészi fotók.

– Kevés város vallhatja magáénak azt a művészi sokszínűséget, amit e tárlat is bizonyít. Büszkék lehetünk arra, hogy ennyi alkotóval, ennyi fiatal tehetséggel rendelkezünk. Én magam is nagyon szeretem a Tavaszi tárlatot, hiszen a régi, nagy palotai alkotók legújabb műveit éppúgy láthatom, mint a Várpalotán és környékén élő ifjú művészek első szárnypróbálgatásait. Várpalota erejét mutatja, hogy ilyen komoly utánpótlása van képzőművészeti fronton is a városnak – méltatta megnyitó­beszédében a kiállítást és az alkotókat Campanari-Talabér Márta.

Ismert várpalotai művészek és fiatal tehetségek alkotásai is láthatók a kiállításon Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Várpalota polgármestere kiemelte: a Tavaszi tárlat – amelyet kilencedik alkalommal rendeznek meg – kiváló kezdeményezése az összeállításnak ezúttal is helyet adó Krúdy Gyula Városi Könyvtárnak.

– Ez egy szabad kiállítás, ahol nincsenek műfaji kötöttségek. Fiatalabb és idősebb alkotó egyaránt bemutatkozhat itt a közönség előtt, ha alkotásai elérnek egy bizonyos színvonalat. A minőségre Mészáros Imre grafikusművész a garancia, aki évek óta rendezi a kiállítást – jegyezte meg a városvezető.

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– 2011-ben rendeztük meg az első Tavaszi tárlatot, ám nem előzmény nélküli a kezdeményezés, hiszen elődöm, Szajp Istvánné Magdi is komoly figyelmet fordított arra, hogy minél több képzőművészeti kiállítás kerüljön a várpalotai könyvtárba. Erre a hagyományra építve kezdtük el a munkát Mészáros Imre grafikusművésszel karöltve – mondta Budai László, a Krúdy Gyula Városi Könyvtár vezetője. A kiállítás augusztus 16-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában